Vecht samen met Zip your Lip tegen honger op school

1 op de 8 mensen gaat dagelijks met honger naar bed. Zeker voor kinderen kan dit schadelijk zijn. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een groei- of ontwikkelingsachterstand oplopen. Zip your Lip heeft zich daarom voorgenomen maar liefst 18.000 kinderen te gaan helpen aan voedsel. Met elke € 21 die wordt opgehaald, kan Zip your Lip een gezin voeden voor één week.

Wat is Zip your Lip?
Zip your Lip is dé jongerenactie van World Vision. Deze actie is in het leven geroepen om onder andere scholen de mogelijkheid te bieden mee te doen met het ophalen van geld voor arme gezinnen. Dat gebeurt door middel van een sponsoractie. Mensen die meedoen eten 24 uur niets en drinken alleen water of thee zonder suiker. De bedoeling is om sponsoren te vinden voor de kinderen. Voor elk kind dat de actie afrondt, kan dan een bepaald bedrag ontvangen worden. Met dit geld worden arme gezinnen voorzien van voedselpakketten om de week mee door te komen. Ook worden zadenpakketten uitgedeeld waarmee gezinnen met een stukje grond zelf voedsel kunnen gaan verbouwen.

Wat kan ik doen?
Scholen kunnen zich aanmelden om mee te doen met de klas. Zij kunnen een sponsoractie organiseren met de kinderen die daaraan mee willen doen. Inmiddels hebben ruim 200.000 jongeren al meegedaan aan de actie, maar dat is nog niet genoeg. Wilt u ook met uw klas aan de slag met deze sponsoractie? Ga dan naar de website van Zip your Lip en schrijf uw klas in.

Hoe kan ik meedoen?
Scholen kunnen meedoen aan Zip your Lip door een sponsoractie te organiseren. Scholen kunnen echter ook met een eigen actie geld ophalen en dit vervolgens doneren aan Zip your Lip. Op de website vindt u een boel leuke tips voor het organiseren van een geslaagde actiedag. Ook kunnen scholen ervoor kiezen de Xperiencetour te boeken. Een gastlesdocent neemt de kinderen dan op een interactieve manier mee naar een ander leven. Ook laten de ambassadeurs van het project op deze dag zien wat zij met eigen ogen hebben gezien over de hele wereld.

Vorige4 tips voor de beginnende leraar
VolgendeStartups gaan werven voor techniekprofiel
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter