Verrassende bestemmingen voor een schoolreisje

Ieder jaar staan leraren weer voor een moeilijke opgave om een gezellig en leuk schoolreisje te organiseren voor hun klas. Samen met de andere docenten wordt er vaak eerst gebrainstormd om te kijken welke groep waar heen kan gaan. Voor de onderbouw wordt er vaak een leuk dagje uit naar een dierentuin of pretpark georganiseerd waarbij ook de hulp van enkele ouders wordt gevraagd om te assisteren. Daarentegen staan de schoolreisjes voor de bovenbouw in het teken van één of meerdere nachten weg waarbij het direct een soort schoolkamp wordt. Al met al een flinke klus om voor iedere groep een passende en leuke schoolreis te bewerkstelligen. In dat kader willen we u graag op weg helpen om enkele verrassende bestemmingen uit te lichten waar u misschien nog niet eerder aan had gedacht.

1. Sportief op Texel
Wist u dat Texel uitermate geschikt is om een schoolkamp te organiseren? Het eiland biedt voor ieder wat wils waardoor u dus hele leuke activiteiten kunt organiseren. Bij mooi weer kunt u het strand opzoeken en alle leerlingen de strijd aan laten gaan met golven van de zee tijdens een clinic surfen, raften of kajakken. Of wilt u liever activiteiten op het strand zelf doen? Geniet dan optimaal van de frisse zeewind tijdens een rondje blokarten. Of deel de klas in groepjes en ga verschillende balsporten doen. Wilt u liever wat meer het vaste land op? Organiseer dan een leuke fietsspeurtocht zodat de kinderen op ontdekkingstocht gaan. Of duik in één van de mooie natuurgebieden laat de leerlingen kennismaken met het mooie groen van het eiland. Mocht u kiezen om dit Waddeneiland te bezoeken, dan raden wij aan om een accommodatie op Texel te zoeken waar u samen met uw klas kunt overnachten en meerdere activiteiten kunt plannen.

2. Actief in Valkenburg
Wie van avontuur en spanning houdt is in het magische Valkenburg aan het juiste adres. De stad staat vooral bekend om zijn vele grotten en ondergrondse activiteiten en dat is dan ook zeer geschikt voor een schoolreisje. Over het algemeen houden kinderen van avontuur en gaan ze graag op ontdekkingstocht op onbekende plekken. In dat geval heeft u met het MergelRijk een perfecte locatie gevonden om uw volgende schooltripje te boeken. Een ervaren gids loodst u langs diverse mergelkunstwerken waarbij het zelfs mogelijk is om een eigen beeldje of ander pronkstuk te ontwerpen. Houdt u meer van actie? Dan kunt u ook gaan mountainbiken in de grot. Houd er wel rekening mee dat het plafond laag kan zijn, dus u moet wel oppassen waar u fietst. Kortom, ontdek de mooiste grotten van Valkenburg en maak er een onvergetelijk schoolreisje van.

3. Educatief in Amsterdam
Heeft u er wel eens over nagedacht om een schoolreis te plannen naar de hoofdstad van Nederland? In Amsterdam heeft u namelijk talloze mogelijkheid om een leuke activiteit te zoeken waar uw leerlingen zich een hele dag kunnen vermaken. Daarbij kunt u er zelfs nog een educatief thema aan koppelen waardoor de jongeren er ook nog veel van opsteken. Wat te denken van het Amsterdamse Dungeon waarbij leerlingen terug gaan in de tijd en veel te weten komen over de geschiedenis van de stad? Of het Science Museum NEMO waarbij ze worden meegenomen in de wereld van techniek en wetenschap en zelf mogen ondervinden hoe fascinerend dit kan zijn. Laat u verrassen door de eindeloze mogelijkheden die onze hoofdstad biedt.

VorigeActueler en groter aanbod keuzedelen in het mbo
VolgendeWerken in Friesland als docent: dit zijn de voordelen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter