Een evenement organiseren op school

Op school worden geregeld evenementen georganiseerd om docenten, ouders en leerlingen kennis te laten met elkaar of met de school. Vaak zijn deze evenementen grotendeels hetzelfde. Een stand met een kopje koffie, een centraal informatiepunt en enkele standaard activiteiten die ouders en leerlingen kennis laten maken met de school, lesmethoden en de docenten. Dat is jammer, want de mogelijkheden om het evenement interessanter te maken worden steeds uitgebreider. In dit artikel zullen we enkele aparte manieren bespreken voor het opleuken van een schoolevenement.

Race simulator
Een race simulator huren kan erg leuk zijn voor bijvoorbeeld een open dag. Een race simulator is niet alleen interessant voor technische opleidingen, maar ook voor bijvoorbeeld een open dag op de basisschool. Een race simulator trekt de aandacht van zowel jongens als meisjes en wordt vooral gezien als er 'cool'. Dat zorgt voor een indrukwekkende ervaring voor bezoekers wat weer tot gevolg heeft dat het evenement meer succes zal hebben en niet snel vergeten zal worden door de bezoekers.

Wetenschappelijke experimenten
Een andere manier om de aandacht te trekken van bezoekers is het aanbieden van wetenschappelijke experimenten en materialen. Denk daarbij aan een scheikundeproefje met een vortex geweer, een telescoop, microscoop of een proef met magneten. Voor het organiseren van wetenschappelijke experimenten kunt u zowel een externe partij als een docent inzetten. Heeft u een geniale scheikundedocent op school? Dan is het niet nodig een externe partij in te huren. Let er wel op dat alles veilig verloopt en voorzorgsmaatregelen getroffen worden om ongelukken te voorkomen.

Een robot op school
Het is tegenwoordig op steeds meer plekken mogelijk een robot in te huren voor evenementen. In sommige gevallen gaat het om een daadwerkelijke robot die communiceert en taken volbrengt, maar in de meeste gevallen gaat het om een workshop robotica of een demonstratie over de werking van een robot. Een robot op school trekt uiteraard de aandacht van bezoekers en zorgt voor een extra rijke ervaring.

Workshop op uw evenement
De keuze uit workshops die u kunt boeken voor een schoolevenement, is erg groot. Voor zowel jongens als meisjes en voor zowel jong als oud is er het nodige te boeken. Wanneer u van plan bent om een workshop in te zetten op uw schoolevenement, is het wel belangrijk rekening te houden met het publiek waarvoor het evenement georganiseerd is. Zo zal een race simulator bij een modeopleiding niet heel succesvol zijn.

VorigeSubsidie voor aanleg duurzaam schoolplein
VolgendeMeer aandacht voor erfgoed uit Tweede Wereldoorlog
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter