4 tips voor betere schoolprestaties van je kind!

Als ouders heb je natuurlijk het beste voor met je kind. De schoolprestaties zijn een belangrijk onderdeel in zijn of haar jeugd. Wij geven je vier tips voor optimale schoolprestaties van je kind!

Tip 1: Stel grenzen voor apparatuur
Kinderen maken steeds vaker en op jongere leeftijd gebruik van allerlei elektroniche apparaten, met name de mobiele telefoon. Ook het urenlange gamen kan problemen veroorzaken. Stel als ouders grenzen en laat ze een maximale tijd op hun telefoon of achter de PS4, zo blijft er meer tijd over voor huiswerk. Je kunt er ook voor kiezen dat ze eerst hun huiswerk af moeten hebben en vervolgens pas mogen gaan gamen, zo moeten ze wel aandacht aan hun schoolwerk besteden.

Tip 2: Blijf betrokken
Het is als ouders zijnde belangrijk betrokken te blijven bij de schoolzaken van je kind. Vraag af en toe of er nog dingen zijn waar je bij kan helpen, zoals overhoren van de leerstof. Wees echter niet té betrokken, dit kan voor erg veel stress bij je kleine zorgen dus probeer hier een goede balans in te vinden. Wanneer hij of zij even in een dipje zit kun je steunen door complimentjes te geven, dan komen de betere resultaten vanzelf!

Tip 3: Blijf sporten
Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die regelmatig sporten makkelijker filteren, zich beter kunnen concentreren en gemakkelijk prioriteiten stellen. Buiten het sociale contact met leeftijdsgenootjes en het positieve effect op het lichaam is sporten dus ook erg belangrijk om je leerprestaties te verbeteren. Snel inschrijven bij een lokale sportclub dus!

Tip 4: Slaap lekker!
Wanneer je moe bent draagt dit negatief bij aan onder andere je concentratie. Zorg er dus voor dat je kind ‘s nachts heerlijk door kan slapen en uitgerust wakker wordt. Verduisterende gordijnen kant en klaar zorgen ervoor dat ze in een compleet donkere slaapkamer slapen. Jaloezieen hout laten iets meer licht door, maar ogen erg strak. Daarnaast is er nog een speciaal kindergordijn, dit kan bijvoorbeeld een rolgordijn zijn verkrijgbaar in vrolijke printjes als de basiskleuren om wat balans te creëren in de vaak drukke kinderkamer.

Met een tijdlimiet aan elektronische apparaten, betrokken blijven, sporten en goede nachtrust behaalt je kind straks zijn optimale prestaties op school!

Vorige460 miljoen erbij voor de aanpak van het personeelstekort
VolgendeOpbrengsten Studievoorschot geïnvesteerd in kwaliteit hoger onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter