Het aanleggen van een groen schoolplein

Traditionele schoolpleinen zijn vaak erg kaal en niet erg inspirerend. Op enkele speeltoestellen na is er vaak niet veel te doen. Doordat de meeste schoolpleinen ook nog volledig betegeld zijn, hebben scholen ook geregeld wateroverlast als gevolg van buien. Aan een betegeld schoolplein zit eigenlijk maar één groot voordeel, het schoolplein vergt nauwelijks onderhoud en dat is lekker goedkoop. Aan een groen schoolplein zitten echter veel meer voordelen. Zo loopt het water beter weg, inspireert een groen schoolplein op verschillende manieren en is er natuurlijk ook een stuk meer te doen. In Haarlem wordt momenteel gesproken over een wet die het verplicht stelt voor nieuwe huizen om de tuin voor minimaal 60% groen te laten. Nieuwe huishoudens kunnen dan ook maar beter alvast op zoek gaan naar tuinaanleg in Haarlem. Of het ook voor scholen verplicht wordt om te gaan vergroenen moet nog maar blijken. Met de huidige trends is die kans echter vrij groot. Overigens valt het plaatsen van tuinhuizen in Haarlem niet onder vergroening. Nieuwe huishoudens in deze stad zullen dus écht groene vingers moeten kweken.

Wat is een groen schoolplein?
Een groen schoolplein is een schoolplein dat niet (volledig) betegeld is. Wanneer men spreekt van een groen schoolplein staat niet vast, maar een groen schoolplein zou zo min mogelijk betegeld moeten zijn. Dit type schoolplein wordt steeds populairder en er zijn ook al verschillende initiatieven binnen enkele gemeenten om scholen te bewegen naar een groen schoolplein. Welke gemeenten hieraan meedoen is elk jaar verschillend. Of uw gemeente meedoet aan dit initiatief kunt u navragen bij uw gemeentehuis. Let er wel op dat wanneer uw gemeente deelneemt aan het initiatief, de kans groot is dat beschikbare subsidies snel op raken.

De aanleg van een groen schoolplein
De aanleg van een groen schoolplein kan op verschillende manieren geschieden. Vaak worden er professionele partijen ingehuurd voor ontwerpen, aanleggen en onderhoud van het schoolplein, maar dat hoeft lang niet in alle gevallen. Heeft u een medewerker met exceptionele ontwerpvaardigheden, een conciërge met vrije tijd en groene vingers, of enthousiaste leerlingen op een groen opleiding? Dan zijn er altijd wel manieren te verzinnen om de kosten voor het groene schoolplein laag te houden. Mocht dit allemaal niet het geval zijn, dan kunt u nog altijd op zoek gaan naar een hoveniersbedrijf voor het onderhoud of aanleggen van het schoolplein. Gaat u dit doen, dan is het aan te raden een hovenier uit de omgeving te kiezen. Is uw school gevestigd in Heemstede? Ga dan op zoek naar een hoveniersbedrijf in Heemstede en niet uit Amsterdam.

VorigeKerstpakketten schenken aan docenten: dit zijn leuke ideeën
VolgendeEen bieb in de buurt
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter