Kerstpakketten schenken aan docenten: dit zijn leuke ideeën

Heb jij de taak gekregen om kerstpakketten samen te stellen voor docenten? Een kerstpakket samenstellen kan een uitdaging zijn, ongeacht de doelgroep. Indien jij nog naar inspiratie op zoek bent, is het zeker geen slecht idee om dit artikel door te lezen. Hieronder noemen we namelijk een aantal leuke tips, zodat jij hierna voldoende inspiratie hebt. Al deze tips zijn gericht op docenten, waardoor jij er zeker van kunt zijn dat ze bij jouw doelgroep aansluiten. Uiteraard is geen enkele docent hetzelfde en is het dus ook verstandig om te overwegen welk cadeau goed bij de persoon in kwestie past. Bovendien heeft iedere school een andere werkcultuur.

Iedereen houdt van hygiëne
Iedereen vindt hygiëne belangrijk en daarom is het zeker geen slecht idee om na te gaan of je een verzorgingspakket cadeau kunt doen. Zo kun jij er zeker van zijn dat je een cadeau weggeeft dat ook daadwerkelijk gebruikt wordt. De kerstpakketten van Rituals zijn bijvoorbeeld kerstcadeaus die het ieder jaar weer ontzettend goed doen. Vaak krijg je ook de mogelijkheid om diverse artikelen van Rituals uit te kiezen en om zo zelf een kerstpakket samen te stellen. Indien je voldoende tijd en budget hebt, is het aan te raden om ieder individu een kerstpakket op maat cadeau te geven. Indien er sprake is van een grote school met veel leerkrachten, kan dit echter een grote uitdaging zijn. In dit geval zijn er ook veel leuke standaardpakketten. Iets minder origineel misschien, maar desondanks erg leuk. Bovendien zal het gebaar hoe dan ook gewaardeerd worden.

Kindgerelateerd
Docenten hebben over het algemeen affiniteit met kinderen of hebben zelf kinderen. Om deze reden is een kerstcadeau bestellen dat hier iets mee te maken heeft, wellicht een goed idee. Voeg bijvoorbeeld een bordspel toe aan het kerstpakket. Bordspellen zijn zeer geliefd tijdens de kerst. Kerst is immers een periode waarin veel gezinnen rondom de tafel gaan zitten om samen uitgebreid te dineren en spelletjes met elkaar te spelen. Eventueel kunnen de bordspellen ook nog in het klaslokaal gebruikt worden, indien hier tijd voor is. Zo zijn er nog veel meer leuke cadeaus te bedenken die je aan docenten kunt schenken. Uiteraard hoef je niet per se een beroepsgerelateerd kerstcadeau te schenken.

VorigeSamsung lanceert leraren-app Schoollink
VolgendeHet aanleggen van een groen schoolplein
Reacties (1)
Gebruiker
Arthur
28-10-2019

Ik kom geregeld op basisscholen en zie de meest onzinnige, goedbedoelde maar ondoordachte presentjes aan leerkrachten de revue passeren. Van plastic drinkflessen ('duurzaam', huh) tot prullaria waarvan men er vaak al talloze zonder gebruik in het ronde archief heeft weggeknikkerd.... Mijn suggestie voor een passend kerstpakket zou zijn om zowel de leerkracht niet weer het volgende rituals-geurtje of zeepje te schenken, maar blij te maken met echt zinnige dingen, bijvoorbeeld voor behoud van de natuur om ons heen. Een Nederlandse uitvinder (groot natuurliefhebber en levensgenieter) bedacht bijvoorbeeld de Birdswing Vide, een aan het raam (van het klaslokaal of thuis) te bevestigen voederplateau voor vogels, in klein of XL formaat, voor slechts 5 tot 7 euro op veel plaatsen te koop. Je geeft dan als school het goede voorbeeld en laat de leerlingen meteen 'aanschouwelijk onderwijs' krijgen. Zoek maar eens op Birdswing, dan zie je hoe leuk en simpel dit cadeautje (mooier dan kadootje, toch?) werkt!

Laat een reactie achter