3 populaire studies onder mbo-studenten

Wanneer je naar het mbo gaat kom je voor een lastige keuze te staan, welke opleiding moet je gaan kiezen. De opties zijn eindeloos en je weet vaak nog helemaal niet wat je wilt. Het kan dan erg lastig zijn om de juiste keuze te maken. Zorg er daarom altijd voor dat je je goed verdiept in alle mogelijke opleidingen, het zou namelijk vervelend zijn als je de opleiding niet leuk vindt en je weer moet gaan zoeken naar een nieuwe. Om je wat op weg te helpen hebben we de drie populairste opleidingen onder mbo-studenten voor je op een rijtje gezet.

Evenementen
De evenementen opleiding is een opleiding die erg populair is onder mbo studenten. Het is een brede opleiding waar je een hoop kanten mee op kan.Tijdens de opleiding heb je zelfs de mogelijkheid om je te specialiseren. Hierdoor heb je veel verstand van een bepaald onderdeel waardoor je een grote kans hebt op een baan. De specialisaties die je kunt kiezen zijn als volgt: Allround mediamaker, evenementen organisatie of evenementen techniek.

Ruimtelijke vormgeving
Net als de opleiding evenementen is de ruimtelijke vormgeving mbo opleiding ook erg breed. Het is een opleiding waar de creatieve leerlingen te vinden zijn. Je leert allerlei verschillende dingen over ruimtelijke vormgeving. Bijvoorbeeld over producten maar ook over styling en interieur. Ieder jaar kiezen er weer een hoop studenten voor deze opleiding. Sommige scholen zijn best streng met de toelating, begin dus vast met het werken aan je portfolio als je deze studie wilt gaan doen.

ICT opleiding
Er komt een steeds grotere behoefte aan ICT’ers. Dit is natuurlijk erg fijn voor degene die een opleiding ICT willen gaan volgen. Je hebt hierdoor een grote kans op een baan. Daarnaast word je over het algemeen erg goed betaald voor een baan in de ICT. Dit is dan ook een van de redenen dat veel jongeren kiezen voor deze opleiding. In de toekomst komt er waarschijnlijk nog meer behoefte aan ICT’ers.

Door de populariteit van deze opleidingen zijn er ook veel docenten nodig in om alle studenten te begeleiden in hun leerproces. Dit blijft voor scholen dan ook altijd een hele opdracht, dit omdat docenten schaars zijn.

VorigeWeek van de Liefde: 10 t/m 14 februari 2020
VolgendeKantoorinrichting voor schoolgebouwen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter