(Hulp)pakketten versturen met school

Scholen houden geregeld acties waarbij materialen, kleding of speelgoed wordt ingezameld voor arme kinderen. De ontvangende kant bevindt zich bij deze acties vaak in het buitenland en dan meestal ook nog buiten Europa. Het versturen van een pakket is dan al gauw duurder dan de inhoud ervan. Vaak vragen scholen daarvoor om een extra bijdrage van enkele euro's per pakketje van de ouders. Om een actie succesvol te maken dienen de kosten uiteraard zo laag mogelijk te blijven. Niet alle ouders kunnen deze namelijk opbrengen. Vergelijken van prijzen voor pakketten verzenden is daarom zeker aan te raden.

Nut van een schoolactie
Een scholenactie beginnen is niet alleen leuk en leerzaam, maar geeft kinderen ook vaak een idee van wat het betekend om wereldburger te zijn. Kinderen maken vaak kennis met een andere cultuur, andere gebruiken en andere werkwijzen. Daarnaast leren zij ook dat het leuk kan zijn om anderen te helpen. Een scholenactie beginnen is extra leuk wanneer de actie binnen het huidige thema van de school valt. Zo kunt u bijvoorbeeld een inzamelingsactie beginnen rond het thema Afrika.
Bent u met uw school nog niet bezig met schoolacties maar bent u dat wel van plan? Dan volgen hieronder enkele interessante acties waar u zich wellicht bij aan kunt sluiten.

Schoolmaatjes
Met de Schoolmaatjes scholenactie steunt u leeftijdsgenootjes in Ghana. De actie draait om het ophalen van geld voor duurzame schoolmaterialen. Deze materialen gaan naar leeftijdsgenootjes in Ghana. Het leuke van deze actie is dat de leerlingen onder andere vlogs gaan uitwisselen. Op deze manier kunnen zij elkaar daadwerkelijk zien en kunnen zij elkaar in de vlogs zelfs vragen stellen. Zoals bij de meeste scholenacties hoort ook bij Schoolmaatjes gratis lesmateriaal. Het lesmateriaal van Schoolmaatjes behandelt de Ghanese cultuur en bereid de kinderen voor op de kennismaking met een nieuwe cultuur. Voor meer informatie over deze scholenactie kunt u terecht op de website van Edukans.

Kinderen helpen kinderen
Kinderen helpen kinderen zoekt het iets dichter bij huis. Ook in Europa is armoede nog steeds aanwezig. Vooral in Oost-Europese landen als Bulgarije en Roemenie hebben kinderen het een stuk moeilijker dan de kinderen in Nederland. Vaak krijgen deze kinderen bijvoorbeeld geen cadeaus met de feestdagen. De actie Kinderen helpen kinderen is opgezet om ervoor te zorgen dat deze kinderen met kerst een leuk cadeau krijgen. De actie is momenteel nog lokaal maar wordt erg goed ontvangen. Het doel van de actie is om een versierde schoenendoos met daarin leuke kleine cadeautjes op te sturen naar hulpbehoevende kinderen in Oost-Europa. Om het extra leuk te maken worden de cadeaus rond de kerst afgeleverd. Zo krijgen ook deze kinderen een leuk cadeau met de komende kerst.

VorigeAls docent een cv opstellen: 5 gouden tips om op te vallen
VolgendeTechniek in de klas
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter