Nationale AI-Cursus VO

Hilversum, vrijdag 11 oktober – Vandaag vond de lancering van de 'Nationale AI-Cursus' voor het voortgezet onderwijs plaats met de ‘Grootste AI-les’ bij Beeld en Geluid in Hilversum tijdens de Dutch Media Week. Naast de gratis app ‘de Nationale AI-Cursus Junior’ zijn er nu ook lespakketten beschikbaar speciaal voor middelbare scholieren, ontwikkeld door FutureNL. De 'Nationale AI-Cursus' voor het voortgezet onderwijs wordt mede-mogelijk gemaakt door KPN. Jim Stolze - initiatiefnemer van de gratis cursus - en YouTuber Enzo Knol namen tijdens de ‘Grootste AI-les’ 100 leerlingen mee in de wereld van kunstmatige intelligentie. Ook werden er passende voorbeelden gegeven uit de werkpraktijk door Hilde Garssen, Chief People Officer van KPN.

Kunstmatige intelligentie, kortweg AI, is een vernieuwende technologische ontwikkeling van onze tijd. Er wordt zelfs gezegd dat AI meer verandering teweeg gaat brengen dan de introductie van de computer, het internet en de mobiele telefoon. De online 'Nationale AI-Cursus' is bedoeld om mensen te informeren over de kansen én de uitdagingen van kunstmatige intelligentie.

Jong geleerd is oud gedaan
Hilde Garssen, Chief People Officer van KPN, was vandaag ook aanwezig bij de lancering en legt uit waarom KPN partner is van deze cursus. Hilde: “KPN is als partner aangehaakt om de cursus voor middelbare scholieren mogelijk te maken en zo mee te helpen aan het vergroten van de kennis over kunstmatige intelligentie bij jongeren. Het is belangrijk, juist als je nog op school zit, om je te verdiepen in wat AI is en welke mogelijkheden de technologie biedt voor jouw toekomst. Scholieren bereiden zich voor op een andere arbeidsmarkt dan die wij nu kennen, eentje waarin AI een grote rol speelt. Daar zijn wel goed opgeleide mensen voor nodig. En jong geleerd, is oud gedaan.”

Meer dan 15.000 aanmeldingen
De 'Nationale AI-Cursus' voor scholieren bestaat uit vijf online modules en een gratis lespakket, speciaal voor brugklassers en 2deklassers van VMBO, HAVO en VWO. In vijf lessen kunnen zij kennismaken met de mogelijkheden van AI. Iedereen die de cursus volgt, krijgt een certificaat. Naast de 100 leerlingen die vandaag de les van Jim en Enzo hebben gevolgd, hebben inmiddels al meer dan 15.000 leerlingen zich ingeschreven voor deze cursus. Daarnaast is er ook nog de app ‘de Nationale AI-Cursus Junior’, die gratis te downloaden is via de appstores. Op https://futurenl.org/nationale-ai-cursus-junior-vo/ is meer informatie én het lespakket voor middelbare scholieren te vinden.

Vorige8 leuke teambuildinguitjes voor docenten
VolgendeAantal scholieren dat bijles krijgt stabiel
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter