Geld overhouden als docent en student

Als docent of student kan het zeer prettig zijn, om aan het eind van de maand een extraatje over te houden. Waar men in de zakelijke dienstverlening bij verschillende bedrijven met bonussen werkt, geldt dat niet voor docenten in het onderwijs. Gelukkig zijn er naast deze bonussen verschillende andere manieren om aan het eind van de maand van een extraatje te profiteren! Energie vergelijken, je abonnement voor mobiele telefonie vergelijken en bijvoorbeeld het vergelijken van verzekeringen zijn hier voorbeelden van. In dit artikel beschrijven we hoe energie vergelijken bijdraagt aan het overhouden van een extraatje aan het eind van de maand.

Goedkoper leven met een lager energietarief
Energie vergelijken van verschillende leveranciers helpt je een te hoge energierekening voorkomen. Niemand vindt het immers prettig om te veel te betalen voor het verbruik van energie! Op internet vind je handige tools, die het vergelijken van energietarieven van verschillende energieleveranciers heel eenvoudig maken. Je voert vooraf een aantal gegevens in over je adres en huidige verbruik, waarna de tool de rest voor je doet! Wanneer heb jij voor het laatst bekeken of je van de gunstigste energietarieven profiteert?

Tip: wellicht kan het ook voor je school interessant zijn om eens naar de verschillen tussen energietarieven bij energieleveranciers te kijken! Door stijgende energiekosten ten gevolge van de energietransitie, is het ook voor scholen erg handig te kijken of zij wellicht ergens anders goedkoper af zijn.

Welkomstkorting als nieuwe klant
Nadat je lopende energiecontract verlopen is, wordt deze automatisch omgezet naar een contract met variabele tarieven. Vaak liggen deze tarieven hoger, dan wanneer je opnieuw een contract met een vast energietarief afsluit. Daarbij kan overstappen interessant zijn, om te profiteren van een welkomstkorting. Er zijn verschillende Nederlandse energieleveranciers, die een aantrekkelijke welkomstkorting aanbieden aan nieuwe klanten. Naast een korting op je energietarief profiteer je vaak ook van cadeaubonnen.

Tip: let bij het vergelijken van energietarieven ook op het verschil tussen een dag- en nachttarief bij leveranciers. Niet iedere leverancier biedt twee verschillende tarieven aan!

Keuze tussen groene stroom en grijze stroom
Een derde mogelijkheid om iedere maand te profiteren van een financiële meevaller, is het opwekken van je eigen groene stroom. Het aanbod aan zonnepanelen is sterk toegenomen, wat de prijs heeft doen laten dalen. Wist je dat je de opgewekte groene stroom tegenwoordig op kunt slaan op een thuisbatterij? Zo hoef je dit niet direct te verbruiken of aan het stroomnet te verkopen. Door je eigen groene stroom op te wekken draag je bij aan een duurzamere wereld en geef je het goede voorbeeld aan je leerlingen!

VorigeKoffiebekertjes voor op school inkopen
Volgende15 maart 2019: landelijke onderwijsstaking
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter