NEMO trakteert schoolteams op gratis training Maakkunde

NEMO presenteert van 22 t/m 26 januari de lesmethode Maakkunde op de onderwijsvakbeurs NOT in de Jaarbeurs Utrecht. Maakkunde is de nieuwe hands-on lesmethode voor ontwerpen en onderzoeken, en geschikt voor leerlingen in groep 1 tot en met 8 van het primair onderwijs. 36 scholen maken kans op een gratis Maakkunde teamtraining waardoor leerkrachten vertrouwd raken met de activiteiten die de leerlingen ook gaan doen in de klas. Deze actie wordt gelanceerd op de NOT en is mogelijk gemaakt door PPG.

Als onderdeel van zijn missie inspireert NEMO scholen om meer aan de slag te gaan met wetenschap en technologie in de klas. Zo worden leerlingen al op jonge leeftijd gestimuleerd en aangemoedigd hun talenten verder te ontwikkelen.

De lesmethode Maakkunde bestaat uit 20 modules met aansprekende uitdagingen, waarvoor leerlingen een oplossing bedenken. Zo maken de kinderen bijvoorbeeld zelf een simpele stofzuiger met de module Elektriciteit. Gedurende de activiteiten ontwikkelen ze 21e-eeuwse vaardigheden zoals creativiteit, probleemoplossend vermogen en samenwerken, en krijgen zij een positieve houding ten opzichte van wetenschap en technologie. Elke module van Maakkunde bestaat uit een duidelijke handleiding, werkbladen, presentatiematerialen en een overzichtelijke benodigdhedenlijst met eenvoudige middelen. Meer informatie via maakkunde.nl.

Trainingen schoolteams
Voordat leerkrachten met de modules van Maakkunde aan de slag gaan, doen ze een teamtraining. Die is geschikt voor leerkrachten van alle groepen. Om vertrouwd te raken met de activiteiten die de leerlingen gaan doen, doen ze ze zelf ook. Er is aandacht voor de didactiek van ontwerpend leren en onderzoek doen, maar ook voor het differentiëren naar niveau en type kind. Leerkrachten gaan naar huis met kennis en vaardigheden om de modules direct toe te passen in de klas.

Actie Maakkunde op de NOT
36 scholen maken kans op een gratis Maakkunde basistraining ter waarde van
€ 2500,- voor schoolteams. De actie is mogelijk gemaakt door PPG.
Aanmelden kan door de NOT-badge te scannen of een actiekaart in te leveren op de NOT. Ook kun je je aanmelden via www.maakkunde.nl/not. Aanmelden kan voor 1 februari 2019.

De NEMO Maakkunde stand op de NOT is te vinden in hal 2, standnummer D085.

Partners van Maakkunde
De missie van Maakkunde wordt gedeeld door vele partners. De actie gratis trainingen voor schoolteams is mogelijk gemaakt door PPG. PPG hecht veel waarde aan STEM-educatie en steunt de Maakkunde lesmethode in het kader van hun subsidieprogramma voor maatschappelijke betrokkenheid. PPG is een van de grootste wereldwijde leveranciers van coatings met bekende merken zoals Sigma Coatings, Histor en Rambo.

VorigeDoorstroom vmbo-mbo wordt verbeterd
VolgendeEducatieve filmpjes van Buurman en Buurman
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter