Lesmateriaal kopen met je creditcard: een slim idee!

Als docent doe je hard je best om je lessen zo actueel en interessant mogelijk te maken. Hiervoor heb je lesmateriaal nodig. En koop je boeken of andere producten om zelf bij te blijven. Een manier om deze producten te betalen is het gebruiken van een creditcard. Dit kan heel handig zijn om meerdere redenen. In dit artikel vertellen we meer over het (verstandig) gebruiken van een creditcard en de voordelen hiervan.

Speciale creditcards voor studenten?
Voor studenten zijn er speciale kaarten gemaakt. Deze kaarten hebben vaak meer limieten. Dit is ervoor om de student te beschermen. Deze studenten creditcards hebben vaak een laag bestedingslimiet. Ze worden wel makkelijker uitgegeven aangezien studenten een stuk minder verdienen.

Wat is een creditcard precies?
Een creditcard werkt ongeveer hetzelfde als je bankpas, alleen betaal je achteraf. Meestal één keer per maand. Je betaalt dan in één keer of in termijnen het openstaande bedrag. Dit hangt af van het soort creditcard en de bank waar deze is aangeschaft.

Wat zijn de voordelen?
Wat is nu extra handig aan het gebruiken van een creditcard, speciaal ook bij het kopen van lesmaterialen en andere spullen voor school?
• De producten die je koopt, hoef je pas later te betalen. Je hoeft het geld dus niet beslist op je rekening te hebben staan. Ook als je aankopen bij jouw werkgever mag declareren is dit handig. Zo krijg je mogelijk al je declaratie uitbetaald als de creditcard-afrekening komt.
• Als het een keer beter uitkomt kan je, afhankelijk van de voorwaarden van jouw creditcard en bank, gespreid betalen.
• Je kunt wereldwijd heel gemakkelijk en veilig aankopen doen.
• Als er iets misgaat met je bestelling, kan je je betaling vaak nog annuleren.
• Vaak hoort er een zogenaamde aankoopbescherming bij je creditcard. Dit hangt af van jouw bank en soort creditcard. Maar stel dat jouw product niet wordt geleverd of er andere schade is en je komt er met de leverancier niet uit, dan wordt dit vergoed door de creditcardmaatschappij of bank.

Waar moet je op letten bij het gebruik van een creditcard?
Natuurlijk zijn er dingen waar je op moet letten bij gebruik van een creditcard. Zoals bijvoorbeeld de kosten die de bank rekent voor het hebben en gebruiken van de creditcard. En je moet er goed op passen, want een creditcard is fraudegevoelig. Bewaar de kaart zorgvuldig, want je wilt niet dat iemand met je kaart er vandoor gaat. Omdat er niet altijd een pincode in winkels wordt gevraagd, kan een ander vrij gemakkelijk met jouw kaart betalen. Deel het nummer van je kaart ook niet zomaar met derden. Maar het grootste punt is dat je mogelijk geld gaat uitgeven dat je niet hebt. Met een maandelijkse limiet op het uit te geven bedrag, voorkom je dat je teveel uitgeeft.

Als je voorzichtig en verstandig met je creditcard omgaat, wegen de voordelen absoluut op tegen de nadelen. Vraag bij jouw bank naar de mogelijkheden!

Meer weten over creditcards kan op https://creditchecker.nl/creditcard/.

VorigeSchoolleiders slaan alarm op 12 september
VolgendeLaat leerlingen twee keer per dag een half uur sporten en bewegen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter