Steeds meer mensen hebben een slimme speaker in huis. Deze speaker kunt u niet alleen gebruiken om uw favoriete muziek te luisteren, maar fungeert bovendien als digitale assistent. Ook u kunt een slimme speaker aanschaffen. U kunt deze speaker thuis gebruiken, maar de speaker is ook ideaal voor in de klas. In dit artikel leest u meer over de slimme speaker en het gebruik van deze gadget in het klaslokaal.

Wat is een slimme speaker?
Een slimme speaker wordt ook wel een smart speaker genoemd. Dit is een speaker die u met uw stem opdrachten kunt geven. U kunt de speaker bedienen met uw stem, maar u kunt ook allerlei andere apparaten bedienen door de speaker opdrachten te geven. Wilt u bijvoorbeeld muziek afspelen? Dan hoeft u enkel ‘speel muziek’ te zeggen tegen uw speaker. En zijn de lichten in de klas aangesloten op de speaker, dan kunt u deze zelfs bedienen door ‘licht aan’ of ‘licht uit’ te zeggen.

Een slimme speaker is niet zomaar een geluidsbox. De gadget is meer een digitale assistent, die u iedere dag op allerlei handige manieren kan ondersteunen tijdens het lesgeven.

Wat kan een slimme speaker?
Een slimme speaker is gemaakt om u te helpen. Natuurlijk kan de speaker muziek afspelen, maar de speaker kan ook allerlei apparaten voor u bedienen. Daarnaast kunt u de speaker gebruiken voor het verzamelen van informatie. U kunt bijvoorbeeld aan de speaker vragen welke dag het vandaag is en de gadget zal u direct antwoord geven op deze vraag. Zelfs moeilijke vragen, zoals de afstand van de zon tot de aarde, kan de speaker voor u beantwoorden. De antwoorden op deze vragen zoekt de speaker namelijk online voor u op.

Een slimme speaker in de klas
Een slimme speaker is de perfecte gadget voor in het klaslokaal. U kunt de speaker gebruiken om muziek af te spelen, maar ook als handige informatiebron. Laat de kinderen meerdere vragen aan de speaker stellen en de speaker zal deze stuk voor stuk beantwoorden. Dit is niet alleen leuk, maar ook hartstikke leerzaam. Met een slimme speaker in de klas heeft u altijd een snelle én betrouwbare informatiebron bij de hand.

Er zijn vele verschillende slimme speakers. Door het grote aanbod smart speakers, dat steeds groter wordt, kunt u altijd wel een slimme speaker vinden die binnen het budget van uw school past.