Bescherm leerlingen én docenten: investeer in slimme beveiliging

Het is erg belangrijk uw leerlingen een veilige leeromgeving te bieden. En niet alleen uw leerlingen moeten zich veilig voelen in het schoolpand; ook uw docenten hebben behoefte aan een honderd procent veilige werkomgeving. U kunt uw leerlingen en docenten alleen optimale veiligheid bieden door in slimme beveiliging te investeren. Een schoolpand beveiligen is minstens zo belangrijk als uw huis beveiligen. In het schoolpand zijn vaak veel personen aanwezig en daarnaast ook een boel kostbare apparatuur.

Het belang van een goede beveiliging
Door in slimme beveiliging te investeren, kunt u uw schoolpand optimaal beveiligen. Zo houdt u niet alleen inbrekers buiten de deur, maar kunt u ook andere ongewenste bezoekers weren. Dit is erg belangrijk. U gaat er niet vanuit dat u te maken krijgt met een potentieel gevaarlijke bezoeker in uw schoolpand, maar zonder slimme beveiliging kunt u dit niet uitsluiten.

Daar komt nog bij dat een goede beveiliging ook in andere situaties werkt. Denk hierbij aan potentieel gevaarlijke situaties zoals brand of een gaslek. Investeert u in een goede beveiliging, dan weet u simpelweg zeker dat uw schoolpand een veilige leer- en werkomgeving is. Voor alle mensen in het pand, waaronder ook uzelf.

Een groot voordeel van slimme beveiliging is dat deze beveiliging gekoppeld is aan een smartphone- of tablet. Daardoor ontvangt u direct een melding als er iets gebeurd is en kan de situatie nauwlettend in de gaten gehouden worden.

Voorbeelden van slimme beveiliging
Er zijn vele manieren om uw schoolpand te beveiligen. Ten eerste is het verstandig om het pand te beveiligen met een goed alarm. Is er niemand aanwezig in het pand, dan zorgt dit alarm ervoor dat dit ook zo blijft. Als er een ongewenste bezoeker in het pand komt, zoals een inbreker, gaat het alarm af. Zo houdt u criminelen buiten de deur.

Verder kunt u ook in smart home producten investeren die uw schoolpand beveiligen als er wel iemand aanwezig is. Deze producten beschermen de veiligheid van uw leerlingen en docenten. Enkele voorbeelden van smart home producten die u ook overdag kunt gebruiken om uw schoolpand te beveiligen, zijn WiFi camera’s en deurbellen met camera’s. En wilt u uw pand niet alleen beveiligen tegen ongewenste bezoekers, maar ook brandveilig maken? Dan investeert u in goede rookmelders. Een groot voordeel van een slimme rookmelder is bijvoorbeeld dat u niet alleen bericht ontvangt wanneer de rookmelder geactiveerd wordt, maar ook om welke rookmelder in welke ruimte het gaat. Ook het aanschaffen van goede kooldioxidemelders is zeker geen overbodige luxe.

Investeer in optimale veiligheid
Uw leerlingen verdienen een veilige leeromgeving. Uw medewerkers verdienen een veilige werkomgeving. Om uw leerlingen een veilige leeromgeving te kunnen geven en uw medewerkers een veilige werkomgeving te bieden, investeert u in de juiste smart home producten. Dit kost u eenmalig geld, maar het is absoluut een investering die u niet kunt missen.

VorigeIngrijpende koerswijziging voor verdere versterking positie leraar
VolgendeEnergie besparen in de klas: 3 tips
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter