Het NOS Jeugdjournaal doet op vrijdag 20 april live verslag van de landelijke aftrap van de Koningsspelen. Koning Willem-Alexander geeft dit jaar op de Brede School De Fliert in Twello het startsein voor de Spelen. Ruim 1,2 miljoen leerlingen in heel Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk doen eraan mee. Onderdeel van de uitzending is een interview met koning Willem-Alexander. De presentatie is in handen van Joris Marseille; Welmoed Sijtsma en Youssef Abjij doen verslag vanuit Twello.

De uitzending begint om 08.45 uur, waar de kinderen in afwachting zijn van de komst van de koning, rond 9.00 uur. In de uitzending is - zoals iedere schooldag - ook aandacht voor het gewone nieuws. Na de aankomst van koning Willem-Alexander in Twello gaat hij naar het gezamenlijke ontbijt van de circa 500 leerlingen van De Fliert. Aansluitend maakt de koning tijd vrij voor een interview met verslaggever Youssef Abjij. Om 09.30 uur is het zover: dan opent de koning de spelen officieel en doet Kinderen voor Kinderen de ‘warming up’ met het lied Fitlala.

Verder in de uitzending: tv-kok Pierre Wind becommentarieert het koningsontbijt van de kinderen. En leerlingen in Twello proeven en ervaren hoe kinderen elders in de wereld ontbijten.

NOS Jeugdjournaal Koningsspelen
Vrijdag 20 april, 08.45-09.35 uur, NPO Zapp

VorigeSchoolleiders moeten vaak moeilijke keuzes maken
VolgendeSchoolbestuur moet leraren en ouders advies vragen over groepsgrootte
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter