In Nederland bezit 84% van alle inwoners tussen de 16 en 75 jaar een smartphone. Bij studenten mag je dat percentage gerust hoger inschatten. Jaarlijks staan er dus velen studenten op het punt om een smartphone te kopen. Sommige sparen jaren voor de nieuwste iPhone X terwijl anderen ieder jaar een tweedehands toestel van vrienden regelen. Welke telefoon de student ook wil, besparen is in de studententijd altijd meegenomen. Er zijn een aantal slimmigheidjes waarmee je geld kunt besparen in de telecom branche.

Een student wil natuurlijk overal op besparen zodat er meer gedronken kan worden. Toch vinden velen het super belangrijk om een stoere smartphone te hebben waarmee zij de mooiste foto’s maken. Een oude smartphone kun je vaak wel van je ouders krijgen en dan is sim only bijna altijd goedkoper. Maar, als je zelf al je spaargeld bij elkaar raapt om een dure smartphone te kopen. Dan is het wel zo fijn om de meest goedkope deal te krijgen. Tegenwoordig zijn de premium smartphones uitgerust met een groot beeldscherm dat ideaal is voor games. De toestellen zijn waterdicht en voorzien van de beste camera’s. Maar de prijs van een dure smartphone wordt steeds meer. Er zijn een paar aandachtspunten bij de aankoop van een nieuwe smartphone.

Effe wachten…
Een van de basis principes bij smartphones is een jaarlijks ververs moment. Vrijwel model wordt jaarlijks ververst en op dat moment wordt de oudere generatie goedkoper. Daarnaast is de snelheid en kwaliteit van premium smartphones tegenwoordig zo goed dat je er gerust twee of meer jaar mee kunt bellen en internetten. Het duurste moment om een smartphone te kopen is vlak na de lancering. Direct na de lancering kun je vaak een deal sluiten voor de volle prijs een dan ontvang je vaak een extra product zoals een geheugenkaart, koptelefoon of camera standaard. Een maand later is dat product vaak verdwenen en de prijs nog altijd hoog. Na enkele maanden begint de prijs te dalen en na een half jaar is de hedendaagse premium smartphone vaak een flink stuk goedkoper. Vaak lanceert de fabrikant rond die periode ook een nieuw vlaggenschip. Als je niet direct een smartphone nodig hebt dan bespaar je al flink wat geld met effe wachten.

Mobiel abonnement versus Sim only
Veel studenten kiezen voor goedkope sim only abonnementen. In combinatie met een oude of goedkope smartphone zijn die abonnementen bij budget providers vrijwel altijd goedkoper. Mocht je echter kiezen voor een dure smartphone, dan is er ook wat voor te zeggen om een mobiel abonnement mee te nemen in je vergelijking. Verschillende providers bieden tegenwoordig aantrekkelijke deals zoals onbeperkte data voor een aantrekkelijk bedrag. Bij dergelijke abonnementen zijn de premium smartphones vaak net iets goedkoper. Het kan soms 100 euro schelen in vergelijking tot de telefoon los kopen in combinatie met een sim only abonnement. Uiteraard is dat wel afhankelijk van je verbruik. Ben je iemand die af en toe belt en internet, dan zijn de budget provider nog altijd goedkoper. Vergelijk altijd het gewenste toestel met de beschikbare abonnement deals.

Bespaar op abonnementskosten
Als alternatief op het besparen van kosten voor je smartphone kun je ook besparen op je abonnement. Vaak kun je heel eenvoudig besparen op dataverbruik of belminuten. Het zorgt ervoor dat je minder data verbruikt en zodoende een goedkoper abonnement kunt afsluiten. De grootste gebruikers van data zijn sociale media. Bellen naar je ouders of vriend(in) is als snel een flinke minuten verslinder. Hierop kun je ook eenvoudig besparen. Ga je besparen? Doe het dan voordat je een nieuw abonnement zoekt. Op die manier weet je twee maanden precies hoeveel je kunt besparen op je volgende abonnement.

Besparen op belminuten kan tegenwoordig eenvoudig via Whatsapp via WiFi netwerken. Je bespaart ook op data gebruik door vaker via WiFi netwerken te downloaden. Vrijwel iedere kroeg, school, bibliotheek en andere openbare ruimtes hebben tegenwoordig gratis WiFi. Zet je daarnaast bij al je sociale media het automatisch downloaden van foto’s en films uit. Je hebt nu optimaal controle over wat je wilt downloaden en wat niet. Dit bespaart ook flink wat data. Daarnaast kun je ook eenvoudig besparen op data verbruik met een Adblocker. Adblockers blokkeren reclame-uitingen en dat bespaart behoorlijk wat data.

VorigeHalvering collegegeld flinke stap dichterbij
VolgendeOnderwijssector doet ultieme poging bezuiniging te voorkomen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter