Seksualiteit en lesgeven: wat doen PC spieren in het menselijk lichaam?

Wil je meer uitleggen over seksualiteit en hoe ´het´ precies werkt? Dan kun je dat op verschillende manieren doen. Door iets te vertellen over de verschillende spieren in het menselijk lichaam kun je eventueel schakelen naar PC spieren en op deze manier heb je een haakje richting seksualiteit. Zo wordt het minder beladen en hoef je seksualiteit niet als apart onderwerp te bespreken.

Wat doen PC spieren?
PC spieren vormen een spiergroep in het menselijk lichaam. Voor zowel mannen als vrouwen is het belangrijk over krachtige PC spieren te beschikken. Dit heeft te maken met de verschillende functies van deze spieren in het lichaam. De belangrijkste: controle over naar de wc gaan. Door middel van PC spieren houd je jouw plas op, als je deze spieren ontspant kun je plassen. Bij ouderen functioneren PC spieren minder goed en moeten ze soms getraind worden. Bij jongeren mensen is het vaak niet noodzakelijk om de PC spieren te trainen. In dat geval zijn PC spieren krachtig genoeg. Toch kunnen er allerlei redenen zijn waarom het interessant is om PC spieren te trainen. Dit heeft vaak met seksualiteit te maken.

Hoe het mogelijk om PC spieren te trainen?
Door middel van PC oefeningen is het mogelijk om PC spieren te trainen. Er zijn verschillende redenen om hiermee aan de slag te gaan. Sommige doktoren of therapeuten adviseren hierover. Meestal gaat het om kegeloefeningen.

Wat heeft seksualiteit te maken met PC spieren?
Wanneer een jongen in de puberteit komt, is het mogelijk om sperma aan te maken. Als hij genoeg opwinding ervaart, zorgen PC spieren ervoor dat sperma op een bepaald moment wordt weggeschoten. PC spieren maken dit proces mogelijk. Als PC spieren krachtig genoeg zijn, heeft een man dit proces onder controle. Uiteraard spelen er nog veel meer functies een rol bij het wegschieten van sperma. Het gehele lichaam doet mee. Wordt sperma ver genoeg in de baarmoeder geschoten? Dan lukt het om een vrouw zwanger te maken. Het zaadje dat het meest dominant is wint de spermarace. Als een man ouder wordt, kan het zo zijn dat PC spieren verslappen.

VorigeWijzigingen per januari voor onderwijs en cultuur
VolgendeWelk voedingspatroon hadden mensen vroeger?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter