4 tips om buiten het hoogseizoen te kamperen met kinderen

Kamperen is al een van de goedkoopste vormen van vakantie die we kennen, maar in het hoogseizoen zijn er toch nog steeds campings die aardig wat geld kosten. Bovendien is het in het hoogseizoen vaak erg druk, waardoor je helemaal gek kunt worden op sommige campings. Natuurlijk heeft deze gezelligheid ook zijn voordelen, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Daarom kiezen velen ervoor om vooral in het laagseizoen te kamperen. Maar hoe moet dat dan als je kinderen hebt? Met de volgende tips profiteer jij ook van de lagere prijzen in het laagseizoen op een kindvriendelijke camping!

1 Ga weekendjes weg
Als je kinderen naar school gaan is het natuurlijk niet altijd mogelijk om maar op vakantie te gaan. Ze hebben nou eenmaal verplichtingen. Daarom is het handig om weekendjes weg te gaan. Van vrijdagmiddag tot zondagavond, dan heb je twee nachtjes op de camping, en genoeg tijd om te genieten van de natuur. Het is uiteraard niet erg handig om dan gelijk op stap te gaan naar het zuiden van Frankrijk of Italië, maar ook dichterbij huis kun je heerlijk kamperen. Zo zijn de Waddeneilanden natuurlijk prachtig en is er ook genoeg te beleven op de Veluwe. De kans is groot dat jij heel veel dingen van Nederland nog niet hebt gezien!

2 In de herfstvakantie kun je ook kamperen
Eigenlijk geldt alleen de zomervakantie echt als hoogseizoen in de kampeerwereld. In de herfstvakantie kun je echter ook heerlijk kamperen. Het is dan meestal nog niet zo heel koud, en de natuur is prachtig. Het is eigenlijk dé tijd om te gaan kamperen met je kinderen als je niet van het hoogseizoen houdt. In mindere mate geldt het natuurlijk ook voor de voorjaarsvakantie, al zal het dan al wat drukker zijn op de campings. Een kindercamping in Frankrijk zal niet al te druk zijn en is dus ideaal voor in de herfstvakantie!

3 Zijn je kinderen jonger dan 5? Dan heb je geluk!
Als je kinderen nog niet naar school gaan kun je natuurlijk het hele jaar door kamperen. Dan is het laagseizoen voor jou eigenlijk de beste optie. Als je een beetje zekerheid wilt op het gebied van weer, dan kun je het beste kiezen voor de maanden april, mei en september. In de wat zuidelijker gelegen landen is het in deze tijd hartstikke mooi weer, en bovendien zijn de campings vaak rustig en de plekken goedkoop! Inspiratie nodig? Dit zijn de mooiste kampeerplekken in Spanje!

4 Ga voor een campingkaart
Er zijn speciale campingkaarten te verkrijgen die jou en je kinderen fikse kortingen geven op het kamperen in het laagseizoen. De campings willen zelf ook dat het gezellig vol is gedurende het hele jaar, daarom zijn ze deze actie begonnen. Het kan je een hoop geld schelen, en dat terwijl de campings in het laagseizoen al een stuk goedkoper zijn dan in de zomervakantie. Bij sommige campingkaarten is het zelfs zo dat de kinderen tot en met 7 jaar geheel gratis meekunnen!

VorigeDe leukste workshops voor het onderwijs
VolgendeMinisterraad stemt in met wetsvoorstel burgerschapsonderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter