De leukste workshops voor het onderwijs

Bij het organiseren van een workshop voor het onderwijs komt veel kijken. Wat vinden de leerlingen leuk en wat zijn de mogelijkheden? Het aanbod is in ieder geval erg breed. Op ieder gebied zijn er wel workshops voor het onderwijs te vinden. Om je een eindje op weg te helpen hebben wij de leukste creatieve workshops voor het onderwijs voor je op een rijtje gezet.

Beeldende workshop onderwijs
Een beeldende workshop voor het onderwijs is geweldig om de creativiteit van leerlingen te stimuleren. De mogelijkheden hierin zijn haast eindeloos. Graffiti, tekenen of grime zijn vertrouwde workshops. Maar wat dacht je van het hypermoderne tekenen met een 3D Printer Pen? Je leerlingen tekenen met plastic en maken zo hun mooiste 3D creaties!

Circus workshop onderwijs
Jongleren, goochelen, acrobatiek of ballon modelleren: In een circus workshop voor het onderwijs leren je leerlingen alles wat er komt kijken bij een circus! Een workshop vol avontuur en uitdagingen.

Dans workshop onderwijs
Met een dansworkshop kun je alle kanten op. Je leerlingen kunnen niet alleen leren hoe ze bijvoorbeeld breakdancen, maar ook hoe ze zelf een dans in elkaar kunnen zitten met opzwepende muziek. Met een workshop dansen voor het onderwijs kunnen leerlingen niet alleen hun gevoel kwijt, maar ook hun energie!

Digitale media workshop onderwijs
Digitale media, we kunnen er simpelweg niet meer om heen. Virtual Reality, Augmented Reality, animaties maken. Het is maar een kleine greep uit de nieuwste mogelijkheden voor workshops voor het onderwijs. Natuurlijk kan ook een workshop vloggen niet ontbreken.

Literatuur workshop onderwijs
Schrijven is een mooie methode om je gevoelens te uiten. In literatuur workshops leren de leerlingen bijvoorbeeld een blog of een column te schrijven, maar ook het maken van een eigen magazine behoort tot de mogelijkheden.

Muziek workshop onderwijs
Het schrijven en opnemen van je eigen lied, rappen of een instrument bespelen. Het is maar een kleine greep uit de mogelijkheden van muzikale workshops voor het onderwijs. Leerlingen kunnen al in gevoel en emoties uiten in hun eigen, geweldige muzikale stuk!

Theater workshop onderwijs
Tijdens theater gaan je leerlingen helemaal op in hun rol. Niet alleen acteren voor een camera, maar ook op het toneel. Alles is mogelijk bij theaterworkshops. Workshops op het gebied van presenteren zijn ook mogelijk en daar hebben ze in de rest van hun carrière profijt van.

Met deze workshops wordt de creativiteit van je leerlingen gestimuleerd. Daardoor zijn workshops voor het onderwijs niet alleen leuk, maar bovendien ook erg nuttig.

VorigeSchade universiteitsgebouw UvA 89.000 euro
Volgende4 tips om buiten het hoogseizoen te kamperen met kinderen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter