Studenten de straat op om 'onderwijsafbraak'

DEN HAAG (ANP) - Studenten en universitair docenten protesteren vrijdag in Den Haag tegen ,,de roofbouw op het onderwijs''. Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) krijgt een groot rood vierkant aangeboden, een internationaal symbool tegen bezuinigingen op het wetenschappelijk onderwijs.

Belangengroepering WOinActie, die wordt gesteund door verscheidene universiteiten, de FNV en de LSVb, eist structurele investeringen en het schrappen van de onderwijsbezuinigingen.

De actievoerders vinden dat de minister niet heeft geluisterd naar de tijdens eerdere acties in september uitgesproken eisen. Zij willen dat een zogeheten doelmatigheidskorting van 183 miljoen euro van tafel gaat en dat er elk jaar structureel 1,15 miljard euro geïnvesteerd wordt.

De demonstratie begint naar verwachting om 13.00 uur op het Koekamp in Den Haag.

VorigeDifferentiatie in het onderwijsstelsel te ver doorgeschoten
VolgendeVerbetertraject bij Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs na diplomacrisis
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter