Jury met Ilse DeLange maakt genomineerden Loftrompet bekend

Een vakjury bestaande uit onder anderen Ilse DeLange, ambassadeur van Méér Muziek in de Klas, maakt bekend dat de leerkrachten Norad Bos uit Wateringen, Susan Lucassen uit Vleuten en Joëlla Blok uit Haarlem genomineerd zijn voor de Méér Muziek in de Klas Loftrompet. De jury heeft deze drie groepsleerkrachten geselecteerd uit ruim 132 inzendingen. Kinderen, ouders en collega’s konden tot vorige week een groepsleerkracht nomineren die zich op bijzondere wijze inzet voor muziekonderwijs op de basisschool. De winnaar wordt tijdens de opname van het Kerst Muziekgala 2018 op 19 december bekend gemaakt.

De Loftrompet is in het leven geroepen door de stichting Méér Muziek in de Klas om haar waardering te laten zien voor de juf of meester die het verschil maakt op het gebied van muziekonderwijs. De prijs bestaat uit 5000 euro te besteden aan muziekonderwijs. De jury bestaat uit ambassadeurs Méér Muziek in de Klas Dave Ensberg (voorzitter college van bestuur van stichting Biezonderwijs) en singer-songwriter Ilse DeLange. Samen met Harrie van den Elsen, dean van het Prins Claus Conservatorium in Groningen, bepalen zij wie in december de prijs in ontvangst kan nemen.

Over de genomineerden:
Norad Bos - Norad is sinds 1 jaar werkzaam als leerkracht op basisschool St. Jozef in Wateringen. In die korte tijd heeft hij al veel bereikt op muziekgebied. Hij geeft 1 x in de week muziekles en hij traint het docententeam. Norad heeft ervoor gezorgd dat een deel van het geld voor werkdrukvermindering wordt ingezet voor muziek op school: van dit geld mocht hij de specialisatie muziek gaan doen zodat hij muziekles kan gaan geven. En hij heeft de directeur van de school ervan overtuigd dat er geld wordt vrijgemaakt voor de aanschaf van instrumenten, zodat deze onderdeel kunnen worden van de muzieklessen.

Susan Lucassen - Leerkracht Susan zet zich op bijzondere wijze in voor muziekonderwijs op haar Kees Valkensteinschool in Vleuten. Zo heeft ze bijvoorbeeld tien leerkrachten aan de ukelele-gitaar-en keyboardlessen gekregen. Ze zorgde voor een de invoering van een nieuwe muziekmethode en door haar enthousiasme laat het hele docententeam zich regelmatig bijscholen.

Joëlla Blok - Groepsleerkracht Joella ontwikkelde haar eigen muziek in de klas- plan en kreeg daarmee binnen 2,5 jaar muziek terug op de dr. H. Havinckschool in Haarlem. Ze heeft het onderwijs nu zo ingericht dat iedere docent een op maat gemaakt muziekprogramma krijgt waar hij of zij mee uit de voeten kan. Ze is daarnaast ontzettend initiatiefrijk gebleken door de organisatie op zich te nemen van het Openluchtconcert op school.

Stichting Méér Muziek in de Klas
Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, sociaal en creatief vlak. De stichting laat zien hoe leuk en waardevol muziekonderwijs is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt verbindingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving. Ze werkt samen met verschillende partners: het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst, de PO-Raad, de NPO, AVROTROS en de VandenEnde Foundation.

VorigeLeerlingen niet continu geboeid in Nederlandse onderwijs
VolgendeNieuwe chatfunctie onderdeel aanpak seksueel misbruik in de sport
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter