Maandag 5 november start de inschrijving voor ProDemos’ nieuwe programma ‘Kamervragen’. Tijdens dit programma staat – naast een bezoek aan de Tweede Kamer - een politieke talkshow centraal. Leerlingen van havo en vwo bepalen hierin zelf de thema’s en stellen hun vragen aan Tweede Kamerleden. De eerste uitvoeringen van ‘Kamervragen’ vinden plaats vanaf februari 2019.

Wat doen politici eigenlijk? Met welke politieke onderwerpen heb ik zelf te maken? En hoe kan ik zelf invloed uitoefenen? Leerlingen uit het voortgezet onderwijs krijgen antwoord op deze en al hun andere vragen bij ProDemos. Om leerlingen al van jongs af aan te betrekken bij de democratische rechtsstaat biedt ProDemos (gratis) educatieve programma’s aan in Den Haag, op het provincie- en gemeentehuis, bij de rechtbank en in de klas.

In het nieuwste programma ‘Kamervragen’ gaat het om de rol van de Tweede Kamer in het politieke stelsel van Nederland. Klassen beginnen de dag met het bepalen van het nieuws dat ze willen bespreken met Kamerleden. Ook bedenken ze de vragen die ze zelf willen stellen. Hierna bezoekt de klas de Tweede Kamer en het Binnenhof. Het programma wordt afgesloten met een interactieve talkshow met Tweede Kamerleden. Tijdens deze politieke talkshow stellen de leerlingen hun vragen en gaan ze in gesprek over de onderwerpen die zij zelf hebben uitgekozen. De afwisselende show, onder andere met een speciale monoloog door Het Nationale Theater, vindt plaats in Theater aan het Spui.

‘Kamervragen’ is bedoeld voor leerlingen uit (de bovenbouw van) het havo/vwo. Het programma is gratis en wordt vanaf februari 2019 aangeboden op woensdag en donderdag van 12.15 uur tot 16.15 uur. Vanaf maandag 5 november kunnen scholen zich inschrijven via prodemos.nl/kamervragen.

VorigeVoertuigdiefstal op het schoolplein
VolgendeLeerlingen niet continu geboeid in Nederlandse onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter