5 leuke ideeën voor een studiereis Spaans

Wil jij wel Spaans leren? Wat dacht je van een studiereis Spaans? Een taalreis naar Spanje is verrijkend en zorgt ervoor dat je de taal op een speelse manier leert. Bovendien onthoud je de nieuwgeleerde woorden gemakkelijker, doordat je ze in de praktijk gebruikt. Het is geweldig om in de cultuur van een land te duiken. 5 ideeën voor jouw studiereis Spaans.

1. De juiste locatie
De locatie is natuurlijk heel belangrijk als het om een studiereis Spaans gaat. Ben jij al eens in Ronda Spanje geweest? Deze stad heeft een zeer rijke historie. Al in de prehistorie was hier een nederzetting te vinden. Wist je dat de schrijver Ernest Hemingway hier enkele jaren gewoond heeft? Het lijkt dus een inspirerende plaats te zijn. Wie weet is Ronda de juiste locatie voor jouw taalreis in Spanje?

2. Meng je onder de locals
Jij wilt toch Spaans leren? De beste manier om een taal te leren is om die in de praktijk te brengen. En native speakers spreken een taal nu eenmaal vloeiend. Meng je onder de locals en begin eens een gesprekje. Je zult verbaasd staan hoeveel leuke reacties dit oplevert. De Spanjaarden zullen het zeker waarderen dat jij hun taal probeert te leren. Begin een gesprekje op straat, bij de bakker of tijdens een avondje stappen.

3. Geniet culinair op zijn Spaans
Een studiereis Spaans is niet compleet zonder de lokale keuken te proeven. Culinair genieten in Spanje betekent natuurlijk tapas en paella, maar ook heerlijke wijnen. Heb jij jouw wijntje gevonden en wil je daar ook thuis van genieten? Zorg er dan wel voor dat de wijn op de juiste temperatuur is. Dat kan bijvoorbeeld met behulp van een wijnklimaatkast.

4. Maak je verblijf lang genoeg
Als het financieel te behappen is, blijf dan zeker lang genoeg op de locatie van je keuze. Hoe langer je in het land verblijft, hoe beter je de taal gaat beheersen. Vaak is het zo dat je pas na een aantal dagen echt aan de taal gaat wennen. Als je het lang genoeg om je heen hoort, dan zal je merken dat je de klanken eerder kunt thuisbrengen en dat je sneller begrijpt wat er gezegd wordt. En wie weet ga je na een weekje zelfs af en toe in het Spaans denken!

5. Doe mee aan activiteiten
Doe je mee met een Spaanse taalschool, dan is de kans groot dat er een activiteitenprogramma aanwezig is. Vaak zijn deze activiteiten zelfs bij de prijs inbegrepen. Die kans mag je uiteraard niet laten lopen. Het is een geweldige manier om de omgeving te ontdekken, maar ook om de medecursisten te leren kennen en om veel Spaans te spreken. Wat dacht je van een leuke tapastour, een kookles, een themafeest of een unieke lezing in het Spaans?
Haal alles uit je taalreis door Spanje en geniet van het land en van de taal!

VorigeMeer onderwijskansen voor leerlingen die veel zorg nodig hebben
VolgendeAantrekkelijke vormgeving belangrijk in het onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter