Handige docent verzekeringen

Iedereen die in Nederland woont en/of werkt, heeft een zorgverzekering nodig. Deze verzekering is namelijk verplicht in ons land. Veel docenten hebben niet alleen een verplichte zorgverzekering afgesloten, maar hebben meerdere verzekeringen op hun naam staan. In dit artikel leest u welke verzekeringen handig zijn voor docenten in het lager- en middelbaar onderwijs.

De aansprakelijkheidsverzekering
Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die u onbedoeld heeft veroorzaakt bij een ander. Omdat u als docent dagelijks te maken krijgt met (de spullen van) uw leerlingen, is het zeker verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Stel, een van uw leerlingen geeft u een duur sieraad. Hij of zij vraagt u dit sieraad even te bewaren. U doet het sieraad in uw zak, maar aan het einde van de dag merkt u plotseling dat het sieraad er niet meer in zit. Heeft u een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten? Dan krijgt u de kosten van het sieraad vergoed. Zo niet, dan moet u deze kosten zelf betalen.

De autoverzekering
Heeft u een auto? Dan bent u verplicht om een WA autoverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die u onbedoeld bij anderen veroorzaakt, bijvoorbeeld bij een auto-ongeluk. Wilt u de schade aan uw eigen auto ook laten vergoeden door uw verzekeraar? Dan sluit u een WA+ autoverzekering of een allrisk autoverzekering af.

De reisverzekering
Gaat u regelmatig met de kinderen op pad? Dan is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Verliest u uw bagage, wordt uw camera gestolen tijdens het schooluitje of lijdt u een andere vorm van schade? Dan kunt u deze schade verhalen bij uw verzekeraar. U kunt een kortlopende reisverzekering afsluiten voor een specifiek schooluitje, maar u kunt ook een doorlopende reisverzekering nemen. Deze reisverzekering loopt het hele jaar door.

De uitvaartverzekering
Tot slot raden wij u aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Een uitvaartverzekering dekt (een deel van) de kosten van een begrafenis of crematie. Dit is geen overbodige luxe, want een eenvoudige uitvaart kost al snel rond de 7500 euro.

Door een uitvaartverzekering af te sluiten, beschermt u uw nabestaanden. Met deze verzekering voorkomt u namelijk dat uw nabestaanden de hoge kosten van uw begrafenis of crematie moeten betalen, als u overleden bent. En heeft u zelf geld gespaard voor uw uitvaart? Dan kan het alsnog verstandig zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten. Met deze verzekering hoeven uw nabestaanden de kosten van uw uitvaart namelijk niet voor te schieten.

VorigeScholen, maak kans op de Lang Leve de Liefde Award 2019
VolgendeBenoemingen Onderwijsraad
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter