Als docent heeft u een aardig inkomen. Helaas moet u iedere maand vele vaste lasten betalen, waardoor u minder geld over houdt om leuke dingen te doen. Ook kunt u door uw hoge vaste lasten minder geld sparen. Wilt u hier iets aan doen? Lees dan de besparingstips in dit artikel en u houdt meer geld over aan het einde van de maand.

Sluit goedkope verzekeringen af
Kijk eens naar de kosten van uw verzekeringen. Iedere maand betaalt u honderden euro’s aan uw opstalverzekering, inboedelverzekering, zorgverzekering, autoverzekering, reisverzekering en ga zo maar door. Deze verzekeringen heeft u nodig. U kunt ze dan ook beter niet stopzetten. Wat u wel kunt doen, is goedkopere verzekeringen afsluiten.

Door verzekeringen met elkaar te vergelijken, komt u er al snel achter welke verzekering het goedkoopst is. Sluit deze verzekering af en u bespaart tientallen euro’s per jaar. Doet u dit met al uw verzekeringen, dan bespaart u honderden euro’s per jaar. En dit terwijl u toch goed verzekerd bent.

Neem uw abonnementen onder de loep
Neem niet alleen uw verzekeringen onder de loep, maar kijk ook eens naar de abonnementen die er maandelijks van uw rekening worden afgeschreven. Heeft u deze abonnementen allemaal nodig? De abonnementen die u niet nodig heeft, kunt u stopzetten. Hier bespaart u jaarlijks al snel tientallen tot zelfs honderden euro’s mee. En omdat u de abonnementen eigenlijk niet gebruikt, zal u ze niet eens missen.

Koop een zuinige auto
De overheid wil mensen stimuleren een zuinige auto te kopen. Daarom profiteert u van diverse financiële voordelen als u een zuinige auto aanschaft. Zo betaalt u niet alleen minder bijtelling als u een zuinige auto koopt, maar kan het zelfs zo zijn dat u geen wegenbelasting meer hoeft te betalen. Als de CO2-uitstoot per kilometer onder een bepaalde grenswaarde blijft, wordt de wegenbelasting namelijk kwijtgescholden. Door een zuinige auto te kopen, kunt u dan ook veel geld besparen.

Daar komt nog bij dat een zuinige auto beter is voor het milieu. Vindt u het belangrijk dat de volgende generaties ook in een goed milieu kunnen leven? Koop dan een zuinige auto als uw huidige voertuig aan vervanging toe is. Dit is niet alleen gunstig voor uw eigen portemonnee, maar ook voor de kinderen in uw klas.

VorigeEen opleiding volgen tot Vinoloog
VolgendeMinister: extra stappen naar inclusiever hoger onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter