Middelbare scholieren in Limburg halen gemiddeld de hoogste cijfers. Dat blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl. Hierbij is gekeken naar de gemiddelde cijferlijsten over een periode van vijf jaar. In Limburg halen scholieren gemiddeld een 6,592. In Flevoland halen scholieren gemiddeld het laagste cijfer (6,518).

Hoogste cijfers in Limburg, Utrecht en Zeeland
Scholieren uit Limburg halen gemiddeld een 6,592 op hun cijferlijst. Hiermee is Limburg de provincie waar de hoogste cijfers worden gehaald door scholieren. Limburg wordt gevolgd door de provincie Utrecht, waar scholieren gemiddeld een 6,583 halen. Zeeland bekleedt de derde plaats, met een gemiddeld cijfer van 6,581.

Lagere gemiddelden in Flevoland, Drenthe en Overijssel
Provincies waarbij scholieren een lager gemiddelde hadden op de cijferlijst zijn Flevoland, Drenthe en Overijssel. In Flevoland is het gemiddelde cijfer 6,518. In Drenthe ligt dit gemiddelde iets hoger (6,534). In Overijssel haalden scholieren gemiddeld een 6,539 op de eindlijst.

Hoge eindexamencijfers VWO scholieren
Examenkandidaten van het VWO scoren aanzienlijk beter op het eindexamen dan andere studieniveaus. VWO scholieren halen gemiddeld namelijk een 6,666 voor hun eindexamen. Scholieren die de afgelopen vijf jaar eindexamen hebben gedaan op het VMBO haalden gemiddeld een 6,456. HAVO scholieren scoren gemiddeld het laagst op het eindexamen (6,361).

Hoogste cijfers in Zuidhorn, Hulst en Vianen
Examenkandidaten halen de hoogste cijfers in de gemeente Zuidhorn, in Groningen. Gemiddelde haalden zij hier een 6,804. Zuidhorn wordt gevolgd door het Zeeuwse Hulst, waar men gemiddeld een 6,773 haalde. De top drie wordt voltooid door de gemeente Vianen in Utrecht. Hier haalden scholieren gemiddeld een 6,759 op de eindlijst.

Laagste cijfers in Waddinxveen, Rijswijk en Rozendaal
In de gemeente Waddinxveen halen scholieren gemiddeld het laagste cijfer (6,389). Waddinxveen wordt gevolgd door Rijswijk. Hier halen scholieren gemiddeld een 6,419. Het Gelderse Rozendaal staat op de derde plaats met een gemiddeld cijfer van 6,42.

VMBO Mode en Commercie, zeer hoge slagingspercentages
Van alle examenkandidaten op de VMBO-opleiding Mode en Commercie slaagt 97,72% voor het eindexamen. Dat is aanzienlijk hoger dan bij HAVO-scholieren die de afstudeerrichting Natuur en Gezondheid hebben gekozen. Van hen slaagt 86,7%.

Andere opleidingen met bijzonder hoge slagingspercentages zijn Instalektro (96,86)%, Handel en Verkoop (96,81%) en Metaaltechniek (96,73%) - allen op het VMBO.

Schoolagenda's vooral populair in de brugklas
Voor veel brugklassers vervult de schoolagenda een belangrijke rol in het eerste jaar op de middelbare school. Na de brugklas wordt de papieren agenda echter snel ingeruild voor een
digitale variant op een smartphone of laptop.

Bekende schoolagenda's van vroeger zijn o.a. die van O'Neill, Loesje en Garfield. Tegenwoordig hebben deze agenda's echter plaatsgemaakt voor die van Dylan Haegens, Blond, Supertrash, NSMBL en Hardwell.

Bekijk meer achtergrondinformatie over behaalde cijfers op https://www.beslist.nl/info/back-2-school.html

VorigeSchoolbesturen steunen lerarenstaking
VolgendeTraditionele kijk op onderwijsrol gemeente is achterhaald
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter