Het nieuwe kabinet moet de lerarensalarissen verder verhogen dan Rutte II vandaag doet. Dat vindt 53 procent van de 17.000 deelnemers aan een onderzoek van EenVandaag. Het demissionaire kabinet trekt 270 miljoen euro uit voor de verhoging van salarissen van basisschoolleerkrachten, goed voor een loonstijging van ongeveer 3 procent.

Ruim een kwart (28%) vindt de huidige stijging voldoende. Maar drie op de tien (29%) vinden dat leraren er tussen de 4 en 9 procent bij mogen krijgen. Nog eens een kwart (24%) vindt dat de salarissen met 10 procent of meer mogen stijgen. Leraren eisen zelf een stijging van tien procent.

Begrip voor staking, ook van ouders
De leraren organiseren op 5 oktober een staking van één dag om hun eis kracht bij te zetten. Tweederde (65%) heeft begrip voor die staking. Onder ouders met kinderen op de basisschool is dat zelfs 85 procent. Zes op de tien (62%) ouders vinden dat de klassen op hun basisschool te groot zijn en dat de werkdruk van de leraren te hoog is.

Vanavond in EenVandaag presenteert Gijs Rademaker de uitslagen van dit onderzoek.

VorigeKiezers willen investeren in zorg, onderwijs én klimaat
Volgende€270 miljoen voor basisschoolleraren
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter