Het kiezen van een school is een belangrijke keuze. Ouders besteden over het algemeen veel tijd aan het kiezen van een basisschool. Naarmate het kind in groep acht zit, mag hij of zij zelf na gaan denken over een school voor het voortgezet onderwijs. Beide processen kunnen lastig zijn, omdat naar school gaan een belangrijk onderdeel is in het leven van elk kind. Elke school organiseert daarom jaarlijks een open dag.

Wat is een open dag?

Een open dag wordt door elke school georganiseerd voor ouders en toekomstige leerlingen. Tijdens een open dag kunnen ouders en kinderen op hun gemak de school bekijken en meer informatie verkrijgen. Het is voor een school de uitgelezen kans om zich van zijn beste kant te laten zien. Ouders vinden vaak de leerstof en wijze van lesgeven het belangrijkst. Tijdens de open dag kan een kind alvast een beetje een voorproefje krijgen van hoe het is om een leerling te zijn op deze school. Er worden brochures uitgedeeld, ervaringen uitgewisseld en vaak ook leuke activiteiten georganiseerd. Elke school probeert zich te onderscheiden van andere onderwijsinstellingen om op deze manier nieuwe leerlingen voor het volgende schooljaar te trekken.

Wat is belangrijk?

Een open dag moet ten eerste informatief zijn. Je kunt op deze dag veel informatie vertellen over jouw school en de lessen. Het is ook aan te raden om concreet te laten zien wat er op school gebeurt. Hierbij kun je denken aan het tentoonstellen van projecten of zelfs meekijken met de lessen. Vooral in het voortgezet onderwijs is het zeker belangrijk om de kinderen die komen kijken te betrekken. Zorg voor een goede sfeer, zodat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. Een school met vrolijke leerlingen en vriendelijke docenten maakt altijd een positieve indruk.

Herkenbaar zijn voor ouder en leerling

Op een open dag is ook contact erg belangrijk. Het is zowel voor de ouders als de toekomstige leerlingen fijn om te weten wie er werkzaam zijn op de school. Het is namelijk prettig om een gezicht te hebben bij de docenten. Een open dag trekt vaak veel bezoekers, waardoor het lastig kan zijn om te onderscheiden wie tot het personeel hoort en wie niet. Het is daarom handig om jezelf herkenbaar te maken voor de ouder en leerling. Op deze manier kunnen ze ook jou gemakkelijk aanspreken indien ze vragen hebben. Een manier om stafleden herkenbaar te maken, is door het dragen van een naambadge. Deze zijn te bestellen bij een speciale naambadges leverancier. Ook is het mogelijk naambordjes voor personeel te bestellen. Dit is praktisch en geeft een professionele uitstraling aan het personeel.

VorigeBlijven ontwikkelen met het Levenlanglerenkrediet
VolgendeDuurzaam op school
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter