Nederland is een kenniseconomie en daardoor kiezen veel Nederlanders ervoor om lang te studeren. Dat is natuurlijk goed, maar misschien is het voor jou wel helemaal niet mogelijk om door te studeren. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Mogelijkerwijs ben je vanuit je stage in een baan gerold of misschien laat je thuissituatie het niet toe dat jij nog langer studeert. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je één of meerdere kinderen hebt waar je voor moet zorgen en dan wordt doorstuderen toch wel een lastig verhaal. Tegenwoordig hoeven bovenstaande belemmeringen een studie echter niet meer in de weg te staan. Het wordt namelijk steeds populairder om een thuisstudie te volgen.

Wat is een thuisstudie?
De naam zegt het eigenlijk grotendeels al, een thuisstudie is namelijk een studie die je grotendeels of volledig thuis volgt. Je hoeft hiervoor dus niet of nauwelijks naar school, waardoor je vrij bent om je eigen planning te maken. Een thuisstudie is te volgen op verschillende niveaus. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een hbo-opleiding thuis te volgen, maar het is ook mogelijk om een universitaire thuisstudie te volgen. Wanneer jij ervoor kiest om een thuisstudie te volgen wordt het studiemateriaal doorgaans aangeleverd via de mail of via een digitale leeromgeving. Ook feedback ontvang je digitaal. Wanneer je een thuisstudie met succes hebt afgerond, ontvang je hiervoor een certificaat, getuigschrift of een officieel diploma. Kijk eens op een ervaringensite voor thuisstudies wat Nederlanders per opleiding vinden van de kwaliteit in nederland!

Voordelen van een thuisstudie
Het grootste voordeel van een thuisstudie is natuurlijk dat je geheel je eigen tijd in kunt plannen. Je bent niet afhankelijk van vaste schooltijden, dus kun je zelf bepalen wanneer je met je studie bezig gaat. Dit maakt dat een thuisstudie heel goed te combineren is met bijvoorbeeld een parttime baan of een kind. Daarnaast is een thuisstudie vaak vele malen goedkoper dan het volgen van een studie bij een onderwijsinstelling. Ook doe je er vaak veel minder lang over om je diploma of certificaat te behalen. De meeste thuisstudies zijn namelijk in een jaar af te ronden, al is dit natuurlijk wel afhankelijk van hoeveel tijd je erin steekt. Last but not least: je hebt geen tijdverlies. Hierdoor kun je de tijd die je anders kwijt was aan het reizen voor andere zaken gebruiken.

Waar volg je een thuisstudie?
Tegenwoordig zijn er tal van verschillende instelling die de mogelijkheid aanbieden tot het volgen van een thuisstudie. Typ op Google ‘Thuisstudie volgen’ in en je krijgt al meer dan 300.000 hits. Het vinden van een thuisstudie is dan ook niet echt moeilijk. Toch is het wel van belang dat je een thuisstudie volgt bij een erkende instelling. Je wilt immers toch niet dat je veel geld kwijt bent en achteraf ineens blijkt dat je diploma niets waard is? Kies daarom altijd voor een erkende instelling. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij Sonnevelt, LOI, NHA of Laudius. Dit zijn instellingen die bekend staan om hun goede thuisstudies.

Thuisstudie volgen bij NTI
Een van de instellingen die het beste aangeschreven staat voor wat betreft thuisstudies, is NTI. Hier bepaal je zelf waar en wanneer je wilt studeren. Dit is mogelijk omdat je bij het NTI gebruikmaakt van het unieke Blended Learning-leerconcept. Dit concept combineert de voordelen van zelfstudie, klassikaal onderwijs en begeleiding via de online leeromgeving. Dit maakt het mogelijk om flexibel te combineren. Het aanbod aan studies is groot bij NTI en de prijzen lopen uiteen. Door te kiezen voor een thuisstudie bij NTI, weet je zeker dat je bij voltooiing een erkend diploma ontvangt. Je krijgt dus waar voor je geld.

VorigeJaarlijks honderden leraren te weinig
VolgendeICT moet prominentere plek krijgen in Nederlandse onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter