Dit jaar komen middelbare scholen zeshonderd leraren te kort. Daarna zijn er, tot 2022, jaarlijks achthonderd leraren te weinig. Dat zegt de Algemene Onderwijsbond, die zich baseert op prognoses van onderzoeksinstituut Centerdata. Er zijn vooral te weinig leraren in exacte vakken en in de grote steden.

„Ieder jaar opnieuw moeten scholen wanhopig op zoek naar nieuwe leraren. Wanhopig, want ze zijn er niet. Door de pensioengolf en een laag aantal studenten op de lerarenopleidingen zijn er ieder jaar honderden leraren te weinig”, aldus de bond.

Centerdata maakte de prognose voor Voion, een ’arbeidsmarktplatform’ voor het voortgezet onderwijs.

VorigeOp schoolreis naar Rome
VolgendeThuisstudie: wat zijn de voordelen?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter