“De onderwijsketen is in beweging, maar er is ook reden tot zorg. Er ontstaan op allerlei plekken vormen van schaduwonderwijs voor extra instructie of huiswerkbegeleiding, vooral omdat leerlingen meer nodig hebben dan ons onderwijs blijkbaar biedt.” Dat zegt AVS-voorzitter Petra van Haren op 17 maart tijdens het congres ‘Daadkrachtig leiderschap, van nu naar 2032’ van de Algemene Vereniging Schoolleiders in Nieuwegein, waar bijna duizend aanwezigen zijn. “We hebben als sector een verantwoordelijkheid om tweedeling tegen te gaan en gelijke kansen voor leerlingen te creëren.”

Van Haren benadrukt dat het niet zo kan zijn dat het onderwijs moet kiezen tussen hogere salariëring, kleinere klassen of meer handen in de klas. “Het moet allemaal gebeuren! Dit is in het belang van de kwaliteit en continuïteit van het funderend onderwijs.” Een boodschap die de AVS ook zeker wil meegeven aan het toekomstig kabinet.

De complete jaarrede http://www.avs.nl/artikelen/onderwijsketeninbewegingmaarookredentotzorg

VorigeJeugdkabinet: veiligheid is belangrijker dan privacy!
VolgendeDocentenpensioen in de lift
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter