Nog negentien dagen tot deadline

Jongeren van 15 tot en met 24 jaar hebben nog ruim twee weken de tijd om hun tekst voor Write Now! 2017 in te sturen, al komt de deadline snel dichtbij! Jonge schrijvers als Lize Spit, Maartje Wortel en Jaap Robben gingen hen voor. Write Now! is op zoek naar hét schrijftalent van 2017 dat in hun voetsporen treedt!

Write Now!
Write Now! is dé belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren in Nederland en Vlaanderen. Winnaars en deelnemers van Write Now! worden vaak opgemerkt door uitgeverijen, waardoor deuren worden geopend die anders (langer) gesloten blijven. Bekende auteurs die hun carrière begonnen bij Write Now! zijn onder meer Lize Spit, Niña Weijers, Maartje Wortel, Raoul de Jong en Jaap Robben. "Mijn overwinning heeft de bal aan het rollen gebracht", aldus Lize Spit, winnaar jury- en publieksprijs 2013.

Meedoen
Je doet mee met Write Now! door een tekst in te sturen van maximaal 2.000 woorden, of maximaal acht gedichten. Alle soorten tekst zijn welkom: proza, poëzie, columns, toneelscripts, essays en natuurlijk alle andere teksten die je graag gelezen wilt hebben. De inzending moet Nederlandstalig zijn en de schrijver tussen de 15 en 24 jaar. Insturen kan via www.writenow.nu.

Voorronden
Vanaf 25 april maken juryvoorzitters Charlotte Van den Broeck (BE) en Jonathan Griffioen (NL) tijdens tien prijsuitreikingen door Nederland en Vlaanderen de eerste-, tweede- en derdeprijswinnaars bekend. De eersteprijswinnaars veroveren een felbegeerde plek in de finale, die op zondag 25 juni in Rotterdam plaatsvindt. Een volledig overzicht van alle voorronden staat op de website.

Prijzen
Naast een finaleplek maken de deelnemers ook kans op andere mooie prijzen. De nummers een, twee en drie winnen respectievelijk € 250,-, € 125,- en € 75,- aan boekenbonnen én een proefabonnement op Schrijven Magazine. Daarnaast maken winnaars van de tweede en derde prijs kans op een van de vijf wildcards voor een plek in de finale. De hoofdprijs van de finale van Write Now! 2017 bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie of Creatief Schrijven, een column op Trouw.nl én optredens tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt.

Deelnemers kunnen hun tekst tot en met vrijdag 31 maart insturen via www.writenow.nu.

VorigeSamenwerking versterken en specialistisch vakmanschap beschermen
VolgendeJeugdkabinet: veiligheid is belangrijker dan privacy!
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter