Leer hoe leerlingen kunnen bijdragen aan onderzoek van NASA, KNMI, RIVM en WUR

GLOBE Nederland organiseert op 21 maart de jaarlijkse GLOBE dag. Op deze dag vertellen wetenschappers van o.a. KNMI, RIVM en Wageningen UR hoe middelbare scholieren kunnen bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek. Leerlingen doen metingen in de schoolomgeving en leren zo zelf onderzoek te doen en dragen gelijk bij aan meer kennis over natuur en milieu.

Lancering Europese campagne GrowApp
Met de GrowApp kunnen leerlingen animaties maken van de natuur zoals deze zich door de seizoenen heen ontwikkelt. Tijdens de campagne gaan leerlingen in heel Europa 6 boomsoorten volgen zullen zij de verschillen tussen de landen onderzoeken.

Voor wie?
De dag is bedoeld voor docenten en TOA's in de bètavakken en aardrijkskunde. Het sluit aan bij o.a. de volgende thema's: leren onderzoeken (PWS, PO), internationalisering, duurzaamheid, tto.

De dag is zowel geschikt voor ervaren GLOBE docenten als personen die zich op het programma willen oriënteren. Ook organisaties die bij willen dragen aan de verspreiding van GLOBE zijn van harte welkom.

Datum: Woensdag 21 maart 2017
Locatie: RIVM, Bilthoven

Meer info en aanmelden:
www.globenederland.nl/globedag

VorigeHogescholen, universiteiten en kennissteden gaan samen kennis maken
VolgendeG4 slaan handen ineen tegen thuiszitten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter