Gepersonaliseerd lesgeven en digitale content zijn niet meer los van elkaar te denken. Was het leren met digitale methodes voor wiskunde en rekenen in 2008 nauwelijks van toepassing, vanaf 2018 kunnen leerlingen in de gehele onder- en bovenbouw vmbo hiermee aan de slag. De groei komt met name door Bettermarks die hier op in springt door unieke wiskunde content aan vmbo-leerlingen in hun hele leerlijn aan te bieden.

Om meer plezier en betere resultaten in wiskunde en rekenen te bieden, heeft digitale uitgever Bettermarks iets unieks in handen. Samen met scholen binnen het voortgezet onderwijs gaat Bettermarks nieuwe digitale content voor vmbo leerlingen in de bovenbouw ontwikkelen. Dit als aanvulling op de content die al beschikbaar is voor de gehele onderbouw vmbo-vwo (inclusief tweetalig onderwijs). Met dit aanbod onderscheidt de uitgever zich ten opzichte van andere uitgevers.

Continue ontwikkeling
De digitale uitgever wil een flinke slag maken in de groei van het aantal gebruikers van digitale content. ‘Gepersonaliseerd lesgeven in wiskunde en rekenen neemt enorm toe. Docenten weten en zien sneller waar persoonlijke ontwikkelpunten van een leerling liggen. Zo krijgen ze de kans om samen met de leerling hier direct mee aan de slag te gaan. Deze innovatieve methode biedt zoveel nieuwe mogelijkheden binnen het onderwijs en een optimale voorbereiding op zowel het digitale als het schriftelijke centraal eindexamen. We willen de leerling van nu, maar ook van morgen, nieuwe kansen bieden,‘ stelt Dirk Verweij, verantwoordelijk manager bij Bettermarks.

Verweij: ‘Deze nieuwe content is ontwikkeld op basis van de vraag van scholen. Met de feedback vanuit de scholen kunnen wij continu blijven ontwikkelen. We blijven zoeken naar optimale en nieuwe vormen van innovatief lesgeven. Er is geen papieren versie van Bettermarks. We kunnen daardoor ook snel verbeteringen doorvoeren in onze content.’
Inmiddels is Bettermarks gestart met een intensieve samenwerking met een aantal scholen om de methode verder uit te breiden. Douwe Dijkstra, docent wiskunde op het Singelland VHS in Drachten, vertelt enthousiast over deze vorm van lesgeven: ‘Wij zijn blij met de doorlopende leerlijn die Bettermarks nu aanbiedt voor het vmbo. Er is geluisterd naar onze wens om nieuw materiaal voor de bovenbouw te ontwikkelen. We zien uit naar een verdere, goede samenwerking met Bettermarks.’ Vanaf september 2018 staat de content klaar voor alle nieuwe gebruikers.

Over Bettermarks
Bettermarks is een digitale uitgever en levert volledig digitale lesmethodes voor wiskunde en rekenen aan scholen binnen het voortgezet onderwijs. Ze werken daarbij intensief samen met docenten en leerlingen om de methodes verder te ontwikkelen en verbeteren. Ga voor meer informatie naar www.bettermarks.nl.

VorigeTwee jaar halvering collegegeld voor alle lerarenopleidingen
VolgendeMinder begrip voor tweede landelijke lerarenstaking
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter