Studentenzorgverzekering 2018

Het is weer november, en dat betekent dat ook studenten weer 2 maanden de tijd hebben om over te stappen van zorgverzekering. Doe je dit niet? Dan moet je in principe weer wachten tot november 2018 voordat er weer overgestapt kan worden. Omdat de prijsverhogingen bij de zorgverzekeraars dit jaar erg verschillend lijken te zijn, is het zeker aan te raden eens na te gaan of je bij je huidige verzekeraar nog wel goed zit. Zorgverzekeringen vergelijken biedt hierbij uitkomst en bespaard ook nog eens een hoop tijd. Vergeet bijvoorbeeld niet ook collectieven te bekijken zoals UnitedConsumers.

Tarieven 2018 verschillen sterk
Waar in de afgelopen jaren de nieuwe premies van de verschillende verzekeraars best vergelijkbaar waren, ligt dat dit jaar iets anders. Veruit de meeste verzekeraars verhogen de premie, maar er zijn er ook enkele die de premie juist verlagen door de reserves aan te spreken. Dit, in combinatie met een ligt stijgende zorgtoeslag, maakt het voor studenten weer mogelijk een (bijna) gratis zorgverzekering te hebben indien het eigen risico op maximaal wordt gezet. Houdt er hierbij dan wel rekening mee dat wanneer er iets gebeurt, de kans bestaat dat het maximale eigen risico betaald moet worden.

Eigen risico ongewijzigd
Het eigen risico blijft in 2018 staan op € 385,-. Dit is dan het wettelijk minimum eigen risico. Indien gewenst kan het eigen risico verhoogd worden tot € 885,-. Door het eigen risico te verhogen naar het maximum, bespaar je al snel € 250,- tot € 300,- op de premie op jaarbasis. De meest recente wijzigingen kun je teruglezen in de miljoenennota van de overheid. Of bekijk onderstaande video:



Zorgtoeslag omhoog
De zorgtoeslag gaat voor veruit de meeste studenten met ongeveer € 11,- per maand omhoog in 2018. Dit is het geval voor alleenstaanden zonder toeslagpartner. Ben je studerend en heb je ook nog een toeslagpartner? Dan stijgt de zorgtoeslag zelf door tot een extra van ongeveer € 16,- per maand. Het maken van een proefberekening om te kunnen zien hoeveel je er daadwerkelijk op vooruit het aankomend jaar, is vanaf half november beschikbaar op de website van de belastingdienst. Heb je een minimaal inkomen? Dan kun je er vanuit gaan dat de zorgtoeslag komt te liggen rond de € 99,- per maand.

Zorgverzekering vergelijken
Juist omdat de tarieven van de verzekeraars dit jaar erg verschillend zijn, is het handig een goede vergelijking te maken. Dat wil zeggen, een 'vergelijking op maat'. Met een vergelijking op maat zie je direct de premies die door de verschillende verzekeraars gerekend worden, op basis van jouw eigen voorkeuren. Wil je bijvoorbeeld ook een tandarts- of brillenvergoeding? Dan zie je direct de premies die de verschillende verzekeraars hanteren voor een basisverzekering inclusief deze aanvullingen. Dat bespaard niet alleen een hoop tijd, maar de kans is groot dat je ook nog eens goedkoper uit bent dan bij de zorgverzekeraar zelf, door exclusieve kortingen die door de vergelijker zijn afgedwongen.

VorigeMeerderheid scholen wil cultuuronderwijs versterken
VolgendeAan de slag met het maken van een app
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter