Woensdag 1 november 2017 is de opening voor scholen om zich aan te melden voor deelname aan Excellente Scholen 2018. De aanmelding loopt tot en met donderdag 1 februari 2018.

De titel Excellente School is een predicaat voor scholen met bijzondere kwaliteiten en voor scholen die uitblinken in een specifiek excellentieprofiel. Meedoen aan het traject levert niet alleen het predicaat op maar heeft vaak een positief effect op de school, het team en de leerlingen. Het belangrijkste doel van Excellente Scholen is het verbeteren van de onderwijskwaliteit in Nederland. Aan het traject meedoen maakt scholen enthousiast en geeft energie. Voor bestuur, schoolleiding, leraren, leerlingen en ouders is het predicaat een groot compliment voor hun inzet. Bovendien stimuleert het om het onderwijs verder te verbeteren.

Elke school die wil deelnemen, levert een beschrijving van het excellentieprofiel aan. Inschrijven kan door hier te klikken.