Educatieve apps zijn vooral bedoeld voor leerlingen van het voortgezet onderwijs, of zelfs voor jongere kinderen uit de basisschool. Zij zijn vaak reeds vertrouwd met laptop, smartphone of tablet. Educatieve apps voor het onderwijs hebben onuitputtelijke mogelijkheden. Deze worden dan ook een zeer belangrijk onderdeel van de opvoeding van kinderen.

Educatieve apps voor het basisonderwijs
Bij het aanleren van nieuwe leerstof hebben iPads een groot aantal mogelijkheden en voordelen. Jonge kinderen zijn zeer nieuwsgierig en leren makkelijk nieuwe dingen aan. Voor hen zijn computers, laptops en tablets een bekend terrein. Het is dan ook vanzelfsprekend dat deze media zeer geschikt zijn voor het overbrengen van lesstof. Er bestaan diverse apps die specifiek aangepast zijn aan het basisonderwijs. En het is natuurlijk ook goed dat ze eens een keer niet met Pokemon go door de straten lopen, maar iets anders doen.

Educatieve apps voor voortgezet onderwijs
Speciaal voor het voortgezet onderwijs zijn er diverse educatieve apps ontwikkeld. Dit is mede dankzij de enorme populariteit van iPads. Digitalisering en technische evolutie zijn niet meer weg te denken uit de leefwereld van jongeren. Daarom is het van cruciaal belang dat leerlingen hiermee vertrouwd raken en er dagelijks mee aan de slag gaan. Diverse educatieve apps voor HBO en MBO scholen stimuleren uw leerlingen om bij te blijven en dit op een speelse en toch interessante wijze te doen!

Wat zijn de voordelen van deze educatieve apps in het onderwijs?
* Apps zijn binnen het onderwijs een dankbare manier om lesstof over te brengen bij de leerlingen. Met apps wordt het leerprogramma uitdagend en aangenaam.
* Apps bieden leerlingen diverse invalshoeken. Het is belangrijk dat kinderen zich vanuit verschillende standpunten de leerstof eigen maken. Apps zijn speciaal gemaakt om het niveau van de leerlingen op peil te houden.
* Waar men vroeger vooral auditief de lesstof overbracht, bieden apps een meer visuele manier van leren. Apps bieden een aangename manier van leren bij een grotere groep van leerlingen.
* Door het gebruik van apps bereidt u de kinderen voor op het digitale tijdperk. Hoe eerder ze hiermee vertrouwd raken, hoe makkelijker ze het later zullen hebben.
* Apps bieden docenten de mogelijkheid om op meerdere vlakken hun lesstof aan de man te brengen.

VorigeSteun in de rug voor scholen zonder internet
VolgendeStijging aantal eerstejaars studenten hoger onderwijs
Reacties (2)
Gebruiker
Aniek
17-8-2022

WRTS is een hele goede app voor zowel leerlingen als docenten. Leerlingen kunnen gratis woordjes leren door officiële woordenlijsten uit bekende lesmethodes als Stepping Stones. Docenten kunnen met een gratis account huiswerk klaarzetten, interactieve quizzen maken en de vooruitgang van de leerlingen volgen.

Gebruiker
Jerom
17-9-2018

Goede apps kunnen daadwerkelijk veel verschil maken in het onderwijs. De Savvy app (https://getsavvy.nl) zorgt bijvoorbeeld voor een socialere schoolomgeving, Duolingo (https://www.duolingo.com) maakt het leren van een taal leuk en zelfs verslavend. Beide apps zouden op elke school gebruikt moeten worden.

Laat een reactie achter