De Dag Vandaag is een agenda voor het basisonderwijs, die gebruikt kan worden op het digibord in de klas. Daarnaast vinden leerlingen uit de bovenbouw er iedere ochtend leuke en leerzame berichten uit het nieuws, speciaal voor hen geschreven.
Omdat er veel verzoeken waren voor artikelen die geschikt zijn voor de groepen 3, 4 en 5, is De Dag Vandaag hiermee vanaf 9 januari officieel van start gegaan.

Iedere ochtend staan er voor de leerlingen in groep 3, 4 en 5 een aantal berichtjes klaar, vaak voorzien van een filmpje. De onderwerpen zijn actueel, sluiten aan op de belevingswereld van de leerlingen en hebben betrekking op binnenlands nieuws, wetenschap, techniek, geschiedenis, boeken of film. Leerlingen leren zo meer over de wereld om hen heen. Bovendien oefenen ze in begrijpend lezen. Wanneer een onderwerp zich ertoe leent, worden er vragen gesteld die in het kringgesprek beantwoord kunnen worden.

Alle berichten worden zeer zorgvuldig gekozen en geschreven door de eigen redactie van De Dag Vandaag.
Daarnaast kunnen leerkrachten hun eigen agendapunten in de digitale agenda plaatsen, zoals verjaardagen, het dagprogramma en klassenuitjes.

De Dag Vandaag is gestart in oktober 2013 en wordt door ruim 2.500 scholen dagelijks gebruikt.
Met de uitbreiding voor de groepen 3, 4 en 5 worden nu alle leerlingen in het basisonderwijs die kunnen lezen bediend met deze interessante agenda.

De Dag Vandaag wordt gemaakt door Young Crowds, specialisten in educatieve content.
Uitgever is Roland Pelle, oud-oprichter van Kidsweek en SevenDays. De hoofdredacteur is Annemarie de Leng, oud-hoofdredacteur van Kidsweek en Kidsweek Junior.

VorigeTeller op ruim 90.000 voor OV-kaart mbo
VolgendeVmbo’er krijgt doorstroomrecht naar havo
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter