Aan alle docenten van Nederland,

In aanloop naar 9 september, de Dag van de Scheiding, ontvangt uw school binnenkort een geschenk van Stichting Villa Pinedo: Het boek “Aan alle gescheiden ouders – leer kijken door de ogen van je kind”, met meer dan honderd ervaringen van kinderen van gescheiden ouders. Villa Pinedo is dé plek voor kinderen van gescheiden ouders.

U als docent kunt het verschil maken!
Een echtscheiding heeft veel invloed op kinderen, wat weer van invloed kan zijn op de schoolprestaties. Als docent kunt u het verschil maken door te weten wat er thuis speelt en er voor uw leerling te zijn. Een luisterend oor en begrip is vaak al voldoende.
Eerder al ontwikkelde Villa Pinedo met steun van het Ministerie van VWS het docentenpakket. Deze bestaat uit 2 filmpjes waarin jongeren ervaringen delen en docenten tips geven, de 'open brief aan alle leraren en leraressen van Nederland' en 'het rapport voor de leraar'.

Campagne ‘Niet jouw taak’
Dit boekengeschenk maakt onderdeel uit van de campagne 'Niet Jouw Taak', die start op 9 september aanstaande. Met deze campagne willen we alle kinderen van gescheiden ouders (1.1 miljoen in Nederland!) laten weten dat zij geen volwassen taken hoeven te verrichten bij een echtscheiding, zoals het regelen van de communicatie tussen de ouders, bezoekregelingen, etcetera. Op VillaPinedo.nl kunnen de kinderen hun hart luchten en advies vragen aan ervaringsdeskundige leeftijdgenoten.
De campagne ‘Niet Jouw Taak’ wordt gelanceerd met een rake tv-commercial, die op alle zenders te zien zal zijn. Ook gaat het buddy-project van start, waarbij kinderen van gescheiden ouders die daar behoefte aan hebben, (online) advies kunnen krijgen van een jongere ervaringsdeskundige. Inmiddels heeft Villa Pinedo 50 buddy’s opgeleid.

Wij vragen uw hulp
U kunt helpen alle leerlingen met gescheiden ouders te bereiken. Wij hopen dan ook dat u, zodra u het boek ontvangt, het zult lezen, doorgeven aan collega's en de inhoud zult bespreken met elkaar. Zodat u en uw collega’s weten wat ze kunnen doen, mochten leerlingen te maken krijgen met de gevolgen van een (v)echtscheiding.
Daarnaast kunt u uw leerlingen vertellen dat zij welkom zijn op VillaPinedo.nl, de plek voor kinderen van gescheiden ouders.

Mede namens alle jongeren van Villa Pinedo veel dank voor uw tijd, aandacht en medewerking!

VorigeTrouw: ‘Een trainee als oplossing lerarentekort’
Volgende850 eerstejaars studenten starten met nieuwe bachelor Social Work
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter