Nieuws in de klas heeft nieuwe lesbundels over Prinsjesdag uitgebracht voor het primair en voortgezet onderwijs. Met de opdrachten behandelt u de berichtgeving over de Rijksbegroting, de troonrede, de rol van de koning en het kabinet en de Algemene Beschouwingen. Bij het lesmateriaal is ook een overzicht te vinden met de Prinsjesdagdossiers van verschillende nieuwssites. Via de Nieuwsservice kunnen docenten kosteloos dag- en weekbladen aanvragen om het nieuws rondom Prinsjesdag met leerlingen te volgen.

In de lesbundels leren leerlingen de tradities en procedures kennen rondom Prinsjesdag. Leerlingen gaan ook begrotingen vergelijken en zoeken op welke bezuinigingen gepland staan. Tevens leren ze de gezichten kennen van politici door gebruik te maken van het nieuws.
Meer informatie op:
https://www.nieuwsindeklas.nl/prinsjesdag

VorigeOp weg naar 100 procent bevoegd gegeven lessen
VolgendeWetsvoorstel maakt samenwerkingscolleges in mbo mogelijk
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter