Vanmiddag is Loes Damhof verkozen tot docent van het jaar in het hoger onderwijs. Damhof, docente bij de opleiding Communication en Multimedia Design van de Hanzehogeschool Groningen, kreeg uit handen van minister Bussemaker de allereerste Comeniusbeurs uitgereikt.

Goed onderwijs moet de onbetwiste prioriteit zijn op hogescholen en universiteiten. En onderwijs blijft goed als het continu wordt verbeterd en vernieuwd. De Comeniusbeurzen geven een impuls aan deze vernieuwing van het hoger onderwijs. Excellente en veelbelovende docenten, docententeams en onderwijsleiders komen in aanmerking voor een beurs van €50.000, €100.000 of €250.000. Hiermee is op termijn €20 miljoen per jaar gemoeid. Zij kunnen hiermee innovaties financieren waarmee ze hun onderwijs verbeteren. De Comeniusbeurzen leveren ook een bijdrage aan meer gevarieerde carrières op hogescholen en universiteiten. Het krijgen van een beurs zou een impuls moeten geven aan de onderwijscarrières van jonge en veelbelovende docenten, individueel en in teamverband. Begin 2017 zal minister Bussemaker de volgende 10 Comeniusbeurzen aan docenten uitreiken.

Minister Bussemaker: “Het contact tussen docenten en studenten is cruciaal voor goed onderwijs. Goede docenten zijn in staat om een vonk over te laten springen. Met de Comeniusbeurs krijgen de beste docenten van Nederland de ruimte om hun belangrijke werk verder te vernieuwen én te verspreiden naar hun collega-docenten.”

De verkiezing van beste docent in het hoger onderwijs is dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door studentenorganisatie ISO.

VorigeGezonde leerlingen presteren beter
VolgendeGeri Bonhof gaat volgende fase Onderwijs2032 leiden
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter