“Ik maak dagelijks in de klas mee hoe inventief jongeren zijn, soms op een verstorende manier maar heel vaak sta ik ook verbaasd van hun gekke maar goede ingevingen. Dus Cordaid maak gebruik van hen! ” aldus bekende YouTube-leraar Peter Hoefnagels.
En dat is dus precies wat Cordaid doet: op zoek naar het beste profielwerkstuk waar de maatschappelijke betrokkenheid van afspat!
En wie kan beter scholieren aanmoedigen hun PWS in te sturen voor de Cordaid Profielwerkstukprijs dan de bekende YouTube-leraar Peter Hoefnagels.
https://www.cordaid.org/profielwerkstuk/
Met meer dan tachtigduizend abonnees en zestienduizend views is Peter Hoefnagels razend populair onder scholieren. Hij zoekt als docent de grenzen op en gaat verder waar ‘normale’ docenten stoppen. Op humoristische wijze daagt hij leerlingen uit, gaat confrontaties aan en schuwt geen enkele discussie.
PWS prijs
Hoe meer jongeren zich ontpoppen als actieve en betrokken wereldburgers, hoe leefbaarder de wereld wordt voor iedereen. Cordaid is benieuwd hoe de jeugd denkt over ontwikkelingssamenwerking en hoe de jongeren dat aan zouden pakken. Zij komen vaak met nieuwe ideeën en oplossingen. Daarom heeft Cordaid deze prijs voor het beste maatschappelijk betrokken profielwerkstuk in het leven geroepen. Cordaid wil jongeren ook uitdagen hun talenten en creativiteit in te zetten voor de ander.
Leerlingen in de laatste klas van de havo en de vwo-bovenbouw moeten een profielwerkstuk schrijven (PWS). Het PWS is een praktische opdracht: een 'meesterproef´ waarbij de leerlingen theoretische kennis verdiepen en vaardigheden ontwikkelen door zelf een onderzoek op te zetten, te experimenteren en te analyseren. Het werkstuk moet daarnaast gepresenteerd worden. Het cijfer telt mee bij de examenuitslag.
Winnaar van vorig jaar is Irosha Driessen van De Werkplaats uit Bilthoven. Afgelopen zomer mocht ze mee naar Ethiopië om op bezoek te gaan bij een aantal projecten van Cordaid.
“Wat een ervaring! En wat een krachtige mensen heb ik ontmoet! aldus Irosha.
Kijk hier het filmpje van haar reis. https://www.cordaid.org/profielwerkstuk/de-winnaar-2015/
Welke scholier wordt de winnaar van 2016 en gaat met Cordaid mee op reis? Inschrijven kan tot 15 maart 2016
De inhoudelijke beoordeling van het profielwerkstuk blijft de verantwoordelijkheid van de PWS-begeleider en de school. Cordaid beoordeelt profielwerkstukken namelijk op andere criteria zoals creativiteit, oorspronkelijkheid, praktische impact en diepgang
Inzenden van profielwerkstukken kan tot 15 maart 2016 via de site www.cordaid.org/profielwerkstuk Daar is ook alle informatie en specificaties over het in te dienen profielwerkstuk te vinden.


Cordaid bouwt bloeiende gemeenschappen en creëert op innovatieve manieren kansen voor de allerarmste, meest kwetsbare en uitgesloten mensen

VorigeNieuwe keuzedelen versterken positie mbo-ers op arbeidsmarkt
VolgendeE-waste race
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter