De eerste 200 minderjarige mbo’ers kunnen al per 1 december gratis reizen met een studentenreisproduct. De studenten kunnen hiermee andere studenten aansporen de kaart ook op tijd aan te vragen.

‘De teller staat sinds vandaag op 70.000 studenten die de kaart hebben aangevraagd. Ik roep ook de andere studenten op dit zo snel mogelijk te doen. Dit scheelt ouders zo’n 600 tot 700 euro per jaar, een mooie tegemoetkoming in de studiekosten’, aldus minister Bussemaker.

De ov-kaart met studentenreisrecht voor minderjarige mbo’ers is een langgekoesterde wens. Ze kunnen daarmee een bewustere studiekeuze maken omdat ze bijvoorbeeld eenvoudiger buiten hun eigen woonplaats kunnen studeren of stagelopen.

Aanvragen via Mijn Duo
Per 1 januari 2017 kunnen alle minderjarige mbo-studenten met een beroepsopleidende leerweg gratis reizen met een ov-kaart. Het gaat om zo’n 120.000 studenten die daar recht op hebben. De studenten moeten een paar stappen doorlopen voor de aanvraag: een digid aanvragen, een persoonlijke ov-chipkaart met foto kopen, het studentenreisproduct via Mijn Duo aanvragen en tenslotte het studentenreisproduct koppelen aan de persoonlijke ov-chipkaart. In totaal krijgen 200 studenten door heel Nederland namens alle vervoerders in Nederland per 1 december al het gratis reisproduct om daarmee andere studenten aan te sporen de kaart ook op tijd aan te vragen.

VorigeAssociate degree krijgt zelfstandige status in hoger onderwijs
VolgendeOperatie Regels Ruimen op scholen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter