Studenten profiteren van oplopende zorgtoeslag in 2017

De maximale zorgtoeslag voor 2017 stijgt met ongeveer 2 euro naar 85 euro per maand. Degenen die hier het meest van profiteren zijn personen met een inkomen dat op jaarbasis onder de 19.000 euro ligt. Hier vallen in principe alle studenten onder (zonder goedbetaalde bijbaan). Daar staat tegenover dat de gemiddelde premie in 2017 met bijna een tientje per maand stijgt. Eerder ging men uit van een premiestijging van 3,50 per maand. Toch kunnen studenten ook volgend jaar weer meeprofiteren van de gestegen zorgtoeslag, zo is de verwachting.

Zorgverzekering met maximaal eigen risico
Voor degenen die niet of nauwelijks gebruik zullen gaan maken van de zorgverzekering in 2017 kan het interessant zijn om over te stappen naar een zorgverzekering met een maximaal eigen risico. Wanneer je een zorgverzekering met maximaal eigen risico afsluit, gaan de premiekosten namelijk sterk naar beneden. Hoewel deze cijfers voor 2017 nog niet bekend zijn, was een dergelijke zorgverzekering in 2016 al beschikbaar vanaf 69 euro per maand. Dit terwijl in 2016 de maximale zorgtoeslag was vastgesteld op maximaal 83 euro per maand. Netto konden veel studenten in 2016 dus verdienen op hun zorgverzekering. Als in 2017 ook de laagste premies stijgen met een tientje, kan een student dus nog steeds op maandbasis 6 euro meer terugkrijgen dan hij of zij betaald aan premies.

Risico's van een zorgverzekering met maximaal eigen risico
Er zit natuurlijk ook een groot nadeel aan het afsluiten van een zorgverzekering met maximaal eigen risico. Het maximale eigen risico is namelijk vastgesteld op 885 euro (500 euro meer dan het standaard eigen risico). Mocht je een zorgverzekering afsluiten met dit eigen risico en mocht er onverhoopt toch iets gebeuren waardoor je zorg nodig hebt welke niet onder de basisdekking valt, dan betaal je dus tot 500 euro extra eigen risico uit eigen zak. Wanneer de kosten van een eventuele behandeling boven dit bedrag uitkomen, betaald je zorgverzekeraar de rest.

Zorgverzekering voor studenten
De zorgverzekering voor studenten wordt steeds populairder. Studenten zijn een interessante doelgroep voor zorgverzekeraars omdat zij over het algemeen nauwelijks gebruik maken van de zorgverzekering. Er zijn dan ook geregeld zorgverzekeraars die een speciale zorgverzekering voor studenten bieden.

VorigeStudie betalen per studiepunt
VolgendeSchoolleiders krijgen tijd voor masteropleiding
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter