Ben je student? En ben je ouder dan 18 jaar? Dan ben je zoals je waarschijnlijk weet of hebt gemerkt verplicht om een zorgverzekering te hebben op jouw eigen naam. En zo’n eigen zorgverzekering hakt er best wel flink in qua kosten. En rond komen is vaak niet al te gemakkelijk. Je moet studeren, je doet aan sport, je wilt op stap met vrienden of vriendinnen, je woont op kamers. Allemaal zaken die geld kosten. Slim omgaan met je geld is dus wenselijk. Om het je op het gebied van de zorgverzekering wat makkelijker te maken hierbij enkele tips.

Kies voor een jongeren zorgverzekeraar
Er bestaan zogeheten zorgverzekeringen voor jongeren. Dit zijn speciale zorgverzekeringen die qua inhoud zijn afgestemd op de behoefte van jou als student. Zo zijn er weinig aanvullende verzekeringen die altijd zorgen voor een hogere premie. Maar bevat de inhoud van het pakket bijvoorbeeld wel anticonceptie, de fysiotherapeut, een bril en medische zorg in het buitenland. Maar het gaat nog wat verder. Want er zijn speciale verzekeraars die alles online regelen met je. En daardoor kunnen ze een scherpere premie bieden. Zo is het aanvragen natuurlijk online, maar bijvoorbeeld ook de apotheek. Als je iets nodig hebt dan kun je dat online regelen. Maar dat is geen probleem als je student bent, want daar ben je tenslotte mee opgegroeid. Lekker makkelijk!

Vraag zorgtoeslag aan
Ben je student? Dan heb je recht op zorgtoeslag. Tenminste als je qua inkomen onder een bepaalde grens blijft. Dit heeft de overheid geregeld voor iedereen die niet zoveel verdient. Zie het als een tegemoetkoming. De overheid bepaalt hoe hoog de vergoeding is en dit kan elk jaar anders zijn. Zorg er voor dat je het aanvraagt, want makkelijker kun je het niet ‘verdienen’.

Verhoog het eigen risico
Dit is er eentje waar je goed over na moet denken. Over het algemeen ben je als jonge student goed gezond. Als je geen gekke dingen verwacht dan kan het slim zijn om jouw eigen risico te verhogen. Er is een verplicht eigen risico in Nederland, maar dit kun je vrijwillig verhogen. Door dit te verhogen krijg je korting op de maandelijkse premie. Maar besef wel dat als je onverwachts meer zorg nodig hebt dat je dan ook hogere kosten hebt en deze wel moet kunnen ophoesten. Ga hier dus verstandig mee om.

Vergelijk elk jaar
Heb je voor dit jaar een goede keuze gemaakt? Neem dan volgend jaar toch weer even de moeite om opnieuw te vergelijken. Er verandert elk jaar wel iets en misschien is er wel een betere aanbieder met een nog scherper aanbod dan je huidige verzekeraar.

VorigeRuim €40 miljoen voor betere aansluiting mbo met bedrijfsleven in de regio
VolgendeOnline colleges aan universiteit steeds populairder
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter