Het is belangrijk dat nieuwe generaties leren om verouderde elektrische apparatuur in te leveren bij een recyclingperron in plaats van deze in de vuilnisbak te gooien. Om dit te bereiken is Wecycle in het verleden begonnen met het informeren van scholen over dit onderwerp. Wecycle biedt daarnaast verschillende gratis lesmaterialen voor het primair- en voortgezet onderwijs om het onderwerp 'recycling' op de kaart te zetten bij nieuwe generaties. Inmiddels werkt de organisatie samen met meer dan 2000 scholen.

Het belang van recycling
Recycling van bepaalde producten wordt al gezien als normaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een autosloperij. Andere producten die goed te recyclen zijn, belanden echter nog vaak in de prullenbak.
Het aantal elektrische producten dat door consumenten in gebruik genomen wordt stijgt hard. Doordat veel elektrische producten zijn opgebouwd uit steeds schaarser wordende grondstoffen, dreigt in de toekomst een tekort aan deze grondstoffen. Met het recyclen van elektrische apparaten worden deze grondstoffen opnieuw gebruikt waardoor minder nieuwe grondstoffen nodig zijn. Daarnaast wordt ook sterk bespaard op energie doordat het terugwinnen van grondstoffen minder energie vereist dan het winnen van grondstoffen.

De Wecycle inzamelingsactie
Jaarlijks wordt door Wecycle een inzamelingsactie gehouden waarbij leerlingen in de praktijk kunnen uitvoeren wat zij met behulp van het gratis lesmateriaal geleerd hebben. Deze inzamelingsactie loopt elk jaar van september tot en met november. Elke school kan hier in principe aan meedoen nadat deze zich geregistreerd heeft als partnerschool van Wecycle. Scholen die meedoen aan de inzamelingsactie kunnen een leuk cadeau verwachten en steunen met de inzamelingsactie Stichting Jarige Job. Deze stichting biedt kinderen die opgroeien in armoede een verjaardagsbox ter waarde van 35 euro op hun verjaardag.

Meedoen aan de Wecycle inzamelingsactie
Om mee te kunnen doen aan de Wecycle inzamelingsactie dient de school geregistreerd te zijn als partner van Wecycle. Registreren kan hier. De school ontvangt vervolgens een persoonlijke pagina op Wecycle. Registreren is voor het vo helaas nog niet mogelijk.

VorigeScholen hebben behoefte aan beter internet
VolgendeRuim €40 miljoen voor betere aansluiting mbo met bedrijfsleven in de regio
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter