Kennisnet nodigt leraren, ict-coördinatoren en schoolleiders uit om mee te doen aan een peiling naar de inzet van tablets en laptops in het onderwijs.

Doel van de peiling is om inzicht te krijgen in het gebruik van tablets en laptops en in de wijze waarop scholen de ict-infrastructuur daaromheen hebben geregeld. Het invullen van de vragenlijst kost slechts vijf minuten. Ook als je op school geen tablets of laptops gebruikt, kun je meedoen. Je kunt de vragenlijst invullen tot 11 september. De resultaten van de peiling worden daarna bekend gemaakt op Kennisnet.nl.

Tablets en laptops winnen aan populariteit
Tablets en laptops winnen aan populariteit in het onderwijs en de verwachting is dat die de komende jaren verder groeit. Kennisnet volgt deze ontwikkeling op de voet om scholen goed te kunnen adviseren over een zo effectief mogelijke inzet van tablets en laptops. Ook willen we scholen helpen bij het op orde brengen van de benodigde ict-infrastructuur.

Visie op onderwijs
Het onderwijs maakt steeds meer gebruik van de mogelijkheden van ict. Ict kan een wezenlijke bijdrage leveren aan het onderwijs. Het motiveert leerlingen, verhoogt hun leerprestaties en laat ze effectiever leren. Een passende ict-infrastructuur is noodzakelijk om gebruik te maken van ict. Scholen maken hierbij verschillende keuzes, afhankelijk van hun visie op onderwijs. Kennisnet is benieuwd naar de keuzes die scholen maken met betrekking tot tablets en laptops.

De peiling wordt uitgevoerd door The Choice Marktonderzoek & Advies in opdracht van Kennisnet. Alle verstrekte informatie, persoonlijke gegevens en meningen worden vertrouwelijk verwerkt.

Meer informatie op: www.kennisnet.nl

VorigeBeroepsgroep en overheid werken samen aan Lerarenregister
VolgendePrivacy goed regelen, hoe doe ik dat?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter