Hoe leg je Prinsjesdag 2015 en de troonrede uit aan kinderen in de basisschoolleeftijd? Jeugdkrant Kidsweek en presentatietool Prezi vatten het nieuws samen op een overzichtelijke, heldere manier: met twee Prezi-presentaties op Kidsweek.nl. De eerste, een vooruitblik op de festiviteiten, staat inmiddels op Kidsweek.nl/prinsjesdag. Dinsdagmiddag verschijnt de tweede Prezi met de belangrijkste kabinetsplannen op een rij.

September 2014 bundelden de krant en de tool de krachten voor het eerst. ‘Onze Prezi met een samenvatting van de troonrede is toen ruim 100.000 keer bekeken, waaronder op veel scholen’, licht Kidsweek-hoofdredacteur Lotte Stegeman toe. Reden om de samenwerking dit jaar uit te breiden. ‘Dit jaar blikken we in een aparte Prezi vooruit op Prinsjesdag: wat gebeurt er dan allemaal? Door een tijdlijn van de dag te maken en veel kleur en afbeeldingen te gebruiken, wordt het ook begrijpelijk voor acht- tot twaalfjarigen.’

Niet te ingewikkeld
Want Prinsjesdag is ook interessant voor basisschoolleerlingen, vindt Stegeman. ‘In principe is geen nieuwsonderwerp te ingewikkeld of te saai voor kinderen, merken we op onze redactie. Het ligt er alleen aan hoe je het brengt. Afgelopen zomer hebben we bijvoorbeeld de Griekse schuldencrisis uitgelegd in de vorm van een stripverhaal. Bovendien is Prinsjesdag bij uitstek een onderwerp dat kinderen aangaat. Meesters en juffen besteden er vaak aandacht aan in de klas en er gaat geen troonrede voorbij waarin niet over kinderen of onderwijs wordt gerept.’

Spencer Waldron, Regional Manager Europe van Prezi: ‘Een Prezi is zeer geschikt voor het uitleggen van lastige onderwerpen. Het helpt kinderen bij het leggen van verbanden en het zien van het grote geheel. Leraren kunnen eenvoudig hun presentatie delen, zodat leerlingen deze thuis kunnen laten zien en nog eens door kunnen nemen in hun eigen tempo.’

Over Kidsweek
Kidsweek biedt kinderen van 7 tot 12 jaar elke week toegankelijk, betrouwbaar, onafhankelijk en relevant nieuws uit Nederland en de rest van de wereld. In de krant (wekelijkse oplage 70.000 exemplaren) staan ook dieren-, natuur- en sportnieuws, recensies en moppen. Voor meer nieuws, achtergronden, filmpjes en moppen kunnen kinderen terecht op Kidsweek.nl.

Over Prezi
Prezi is een presentatieplatform dat je helpt om effectiever met je publiek te communiceren. In tegenstelling tot slides kun je met het interactieve in- en uitzoombare canvas van Prezi relaties tussen het grote geheel en de fijne details in de juiste context tonen. Prezi kent meer dan 50 miljoen gebruikers en wereldwijd zijn er al meer dan 160 miljoen prezi’s gemaakt. Ga voor meer informatie naar www.prezi.com.

VorigeSamenwerken voor meer sport en bewegen
VolgendeOnderwijsbegroting 2016: leerling en student centraal
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter