Van 10 t/m 17 oktober is het Europese CodeWeek. In deze week worden zoveel mogelijk kinderen enthousiast gemaakt om te leren programmeren. Stichting CodeUur gaat dan op 100 scholen tegelijkertijd 3000 kinderen van groep 7 en 8 leren programmeren. Ook jij kan meedoen aan dit MEGAproject door jouw school aan te melden via codeuur.nl/school.

Wat gaan we doen?
Tijdens een CodeUur leren kinderen in een uur zelf een computerspel te maken. Hierdoor leren ze de taal die achter de computer zit. Programmeren leert kinderen bovendien creatief en logisch nadenken. Ze leren zelfstandig naar oplossingen te zoeken. Daar hebben ze later in elk beroep profijt van. We maken daarbij gebruik van het online programma Scratch, ontwikkeld door de Amerikaanse Universiteit MIT om kinderen te leren programmeren. In Engeland wordt Scratch al structureel gebruikt voor computeronderwijs op de basisschool.

Meld je gratis aan!
Meld je aan via codeuur.nl en wij zoeken een vrijwillige gastdocent die de les komt geven. Onze gastdocenten zijn zelf programmeur of werkzaam in de ICT. Daardoor weten ze als geen ander hoe leuk programmeren is, en dit enthousiasme weten ze over te brengen in de klas. Na de les door CodeUur kan de docent zelf vervolglessen geven met ons gratis lesmateriaal. Ook zijn we druk bezig om sponsoren te werven zodat we het, in eerste instantie eenmalige CodeUur, structureel een vervolg te kunnen geven.

Meer weten of aanmelden? Ga naar codeuur.nl of meld je aan via codeuur.nl/school

VorigeLerarenregister vanaf 2017 verplicht
VolgendeNieuwe schoolfruitleveranciers bekend
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter