Vanmorgen zijn de leveranciers voor het schoolfruitprogramma 2015-2016 bekend gemaakt. De erkende schoolfruitleveranciers 2015/2016 zijn Freshweb B.V., HealthyQ, Het gezonde tien uurtje B.V., Lidl Nederland GmbH en Vitamine & Zo B.V.
Vanaf 2 november ontvangen 1.900 deelnemende basisscholen 21 weken lang voor elk kind drie stuks gratis groente of fruit. Daarnaast ontvangen 25 scholen in het voortgezet onderwijs ook 21 weken lang schoolfruit, dit is een pilotprogramma. In totaal meldden zich 2177 bassisscholen aan voor het schoolfruitprogramma. Omdat er 1900 plaatsen beschikbaar zijn, zal er later deze week geloot worden.

Zevende keer
Nederland neemt in schooljaar 2015/2016 voor het zevende jaar deel aan de Europese schoolfruitregeling. De regeling heeft tot doel om:
• de consumptie van groente en fruit bij schoolkinderen te stimuleren;
• kinderen gezonde eetgewoonten aan te leren;
• de afzet van groente en fruit te bevorderen.

Gezonde eetgewoonten aanleren
De deelnemende scholen moeten in het kader van het Europese Schoolfruitprogramma activiteiten ontplooien die kinderen aanzetten tot gezonde eetgewoonten. Een voorbeeld daarvan zijn de digibordlessen en smaaklessen over groente en fruit waaraan kinderen deel moeten nemen.

Over de Schoolfruitregeling
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert de schoolfruitregeling uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. De volgende organisaties ondersteunen het schoolfruitprogramma: het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Voedingscentrum. De communicatie naar de scholen wordt verzorgd door het Steunpunt EU-Schoolfruit en Smaaklessen van de Wageningen University. Voor meer informatie over het programma zie: www.euschoolfruit.nl.

VorigeStichting CodeUur leert 3000 kinderen programmeren in de CodeWeek
VolgendeFlexibel mbo gericht op de vakmensen van morgen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter